Billig opskrift:
Spinat og gulerods frikadeller med hjemmelavet kartoffelsalat

Tid i alt: 60 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
En dejlig ret, som kan spises året rundt. Jeg plejer at lave retten på varmere dage, når det virkelig skal være nemt. Kartoffelsalaten kan snildt laves et par dage i forvejen og frikadellerne ligeledes (de kan også fryses). Det har altid været en af mine favoritter og frikadellerne kan laves på andre grøntsager også - heriblandt både squash, græskar mm.
Ingredienser
Frikadeller
400 g hakket svinekød
75 g frisk spinat
130 g gulerod
150 ml mælk
1 stk løg
1.5 tsk salt
1 tsk peber
fedtstof til stegning
Kartoffelsalat
800 g kartofler
0.5 bdt frisk purløg
1 tsk sennep
250 g cremefraiche
5 g sukker
3 spsk agurkevand
salt og peber efter smag
Salat
150 g ærter
125 g majs
0.5 stk iceberg
dressing
Fremgangsmåde
Kartofler koges gerne dagen før. Men ellers skæres kartoflerne i små tern (med skræl på) og koges på dagen, køles ned i koldt vand og sættes i køleskabet.
Svinefarsen røres sammen med et fintsnittet løg, skrællede fintrevne gulerødder, optøet spinat, salt, peber, rasp og passende mælk (alt efter hvor blød man ønsker farsen skal være). Rør det gerne i en røremaskine eller med el-mixer.
Varm olie og margarine på en pande (gerne halvt op ad panden) og lad frikadellerne stege i fedtstoffet.
Cremefraiche blandes med sennep, salt, peber, frisk purløg sukker og agurke vand. Smag til med sukker, salt og peber for ønsket smag.
Skær salaten som ønsket.
Server og velbekomme.