Billig opskrift:
Kylling m/ rødbede, gulerodsfritter og dip

Tid i alt: 60 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Kylling m/ rødbede, gulerodsfritter og dip er en sund ret, som vi alle elsker herhjemme. Det er en ret, som ikke kræver meget forberedelse, hvilket vi sætter pris på i en travl hverdag. Denne ret er også velegnet til de, som ikke spiser stivelse i hverdagen. Grøntsagsfritterne kan selvfølgelig også udskriftes med almindelige kartofler eller søde kartofler - og hvis man skal holde sig til grøntsagerne også blomkåls og broccolifritter. Næringsindhold: Som noget nyt tilføjer jeg her næringsindhold. Bemærk, at nedenstående værdier kan variere afhængigt af nøjagtige mærker og tilberedningsmetoder, men disse er gennemsnitlige estimater baseret på standardernæringsdata. For hele måltidet: Energi: 2155 kalorier / 718 kalorier pr. pers. Fedt: 98 g / 32 g. pr. pers. Kulhydrater: 132 g / 44 g. pr. pers. Protein: 197 g / 65 g. pr. pers.
Ingredienser
500 g rødbede
500 g gulerod
450 g kyllingebrystfilet
45 ml olie
250 ml cremefraiche
1 tsk paprika
0.5 tsk salt
0.5 tsk peber
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk tørret persille
6 tsk sukker
Fremgangsmåde
Rødbede og gulerødderne skrælles og skæres ud i tynde stænger - herefter gives de ca. 40-45 min. i ovnen ved 200 grader varmluft.
Kyllingen vendes i olie, paprika, salt, peber og hvidløgspulver og steges i olie på en pande.
Cremefraiche blandes med hvidløgspulver, sukker, salt, peber, tørret persille og paprika.