Billig opskrift:
Koteletter i fad m/ vilde ris

Tid i alt: 75 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Koteletter i fad er en af mine farvoritretter. Vi får det ikke så ofte, som jeg gerne ville. Men jeg elsker at eksperimentere lidt med den. Denne gang kom jeg lidt andre grøntsager i, og det blev den bestemt ikke værre af – tværtimod. Jeg brugte nogle forårsløg, champignon, peberfrugt, revet frisk rødkål og persille. Til maden blev der serveret nogle vilde ris, det er vi nemlig blevet helt vilde med, og så er de også sundere end de almindelige.
Ingredienser
250 g champignon
1 stk peberfrugt
500 g kotelet
250 ml piskefløde
1 ds hakket tomat
1.5 stk forårsløg
200 g rødkål
4 dl vilde ris
600 ml vand
0.5 bdt frisk persille
3 tsk salt
1.5 tsk peber
24 fedtstof
2 tsk paprika
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn.
Rødkålen snittes i små strimler
Peberfrugten snittes i små tern.
Forårsløgene skæres i tynde strimler
Champignonerne skæres i skiver
Skyl alle grøntsagerne inden de skal steges.
Koteletterne bankes let med en kødhammer, og krydres med salt, paprika og peber. Herefter brunes de på en pande.
Læg dem i bunden af et ildfast fad og lynsteg grøntsagerne i en wok/pande med friskhakket persille. Hæld grøntsagerne over sammen med de hakkede tomater og fløden.
Hæld lidt salt, peber og paprika over og rør det let sammen.
Giv retten 1 time i ovnen ved 200 g. varmluft. Det må gerne bages længere tid i ovnen, så bliver koteletterne blot mere møre.
Når der er 30 min. tilbage af ovntiden koges de vilde ris. De skal have 20 min. ved smag varme og simren. Tag dem herefter af kogepladen og lad dem trække i 10 min.