Billig opskrift:
Ovnbagt laks med nye kartofler, hollandaise og frisk salat

Tid i alt: 45 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Ovnbagt laks med nye kartofler, cremet hollandaisesauce, sprød salat og rå gulerødder – en nem og lækker hverdagsret, der føles som luksus. Normalt er laks ikke indenfor budgettet herhjemme, men da jeg fandt det på tilbud, slog jeg til – og det fortryder jeg ikke. Den her ret er perfekt, når man gerne vil forkæle familien lidt ekstra uden at gå helt fra fornuften. Smagfuld, simpel og sommerlig.
Ingredienser
Andet
2 brev hollandaisesauce
500 ml mælk
50 g smør
3 stk gulerødder
2 ps salatblanding
0.5 stk agurk
650 g små nye kartofler
dressing
Ovnbagt laks
450 g laksefilet
1 stk citron
1 håndfuld frisk persille
salt og peber efter smag
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn).
Læg laksestykkerne (eller den hele laks) i et ildfast fad. Krydr med salt og peber, læg en lille smørklat på hver, pres lidt citronsaft hen over, og drys med friskhakket persille.
Bag laksen midt i ovnen i ca. 15-20 minutter, til den er gennemstegt, men stadig saftig.
Kog de nye kartofler i letsaltet vand i ca. 15-20 minutter, til de er møre. Jeg elsker at lade skrællen blive på – især på de nye!
Lav hollandaise efter anvisningen på pakken – det tager kun få minutter i en gryde med mælk og smør (eller margarine, hvis det er dét, man har).
Skræl gulerødderne og skær dem i stave. Snit salaten, skær agurken i tern, og bland det hele til en frisk salat. Top evt. med lidt dressing.
Server den bagte laks med kartofler, hollandaise, gulerødder og salat – og evt. en citronbåd til dem, der elsker lidt ekstra syre.