Billig opskrift:

Ovnbagt laks med nye kartofler, hollandaise og frisk salat

Ovnbagt laks med nye kartofler, hollandaise og frisk salat

Tid i alt: 45 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Ovnbagt laks med nye kartofler, cremet hollandaisesauce, sprød salat og rå gulerødder – en nem og lækker hverdagsret, der føles som luksus. Normalt er laks ikke indenfor budgettet herhjemme, men da jeg fandt det på tilbud, slog jeg til – og det fortryder jeg ikke. Den her ret er perfekt, når man gerne vil forkæle familien lidt ekstra uden at gå helt fra fornuften. Smagfuld, simpel og sommerlig.

Ingredienser

Andet

2 brev hollandaisesauce

500 ml mælk

50 g smør

3 stk gulerødder

2 ps salatblanding

0.5 stk agurk

650 g små nye kartofler

dressing

Ovnbagt laks

450 g laksefilet

1 stk citron

1 håndfuld frisk persille

salt og peber efter smag


Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn).

  2. Læg laksestykkerne (eller den hele laks) i et ildfast fad. Krydr med salt og peber, læg en lille smørklat på hver, pres lidt citronsaft hen over, og drys med friskhakket persille.

  3. Bag laksen midt i ovnen i ca. 15-20 minutter, til den er gennemstegt, men stadig saftig.

  4. Kog de nye kartofler i letsaltet vand i ca. 15-20 minutter, til de er møre. Jeg elsker at lade skrællen blive på – især på de nye!

  5. Lav hollandaise efter anvisningen på pakken – det tager kun få minutter i en gryde med mælk og smør (eller margarine, hvis det er dét, man har).

  6. Skræl gulerødderne og skær dem i stave. Snit salaten, skær agurken i tern, og bland det hele til en frisk salat. Top evt. med lidt dressing.

  7. Server den bagte laks med kartofler, hollandaise, gulerødder og salat – og evt. en citronbåd til dem, der elsker lidt ekstra syre.