Billig opskrift:

Thaisuppe med kylling og pasta

Thaisuppe med kylling og pasta

Tid i alt: 45 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Elsker du det asiatiske køkken med et strejf af varme og dybde? Så vil denne thaisuppe med kylling, kokosmælk og pasta helt sikkert falde i din smag! Suppen har en skøn balance mellem krydret og cremet, hvor den røde karrypasta giver en mild, men behagelig varme – perfekt til både voksne og børn. Denne ret er hurtig at lave og kan nydes året rundt. Når vi ikke spiser uden stivelse, tilsætter vi gerne nudler eller pasta i suppen og serverer den med brød ved siden af. Mine chili-cheddar boller passer helt fantastisk til og kan varmt anbefales! En skøn, simpel og smagfuld ret, som hele familien kan samles om! Vær' obs på at der står, at der skal bruges en hel kylling, men der skal egentlig kun bruges en halv, men det er en hel der koges - resten bruges til en anden dag.

Ingredienser

1 stk hel kylling

2 tsk rød karrypasta

1 stk peberfrugt

1 stk porre

1 stk løg

4 stk fed hvidløg

400 g pasta

400 ml kokosmælk

800 ml vand

2 stk hønsebouillon

250 ml cremefine 18%

2 tsk paprika

salt og peber efter smag

fedtstof


Fremgangsmåde

  1. Kog en hel kylling i en stor gryde med vand og lidt salt i ca. 1 time.

  2. Tag kyllingen op, lad den køle lidt af, og pluk kødet fra benene.

  3. Brug halvdelen af kyllingekødet til suppen, og gem resten til en anden ret.

  4. Skyl alle grøntsagerne

  5. Skær løg, rød peberfrugt og hvidløg i små tern.

  6. Skær porre i tynde ringe.

  7. Varm olie i en gryde, og steg kyllingen sammen med paprika, salt og peber.

  8. Tilsæt de hakkede grøntsager og steg videre, til de er let møre.

  9. Rør rød karrypasta i og lad det stege kort, så smagen udvikles.

  10. Hæld bouillon (vand + hønsebouillonterning) og kokosmælk i gryden.

  11. Lad suppen simre i 10 minutter.

  12. Hæld cremefine/fløde i suppen og smag til med salt og peber.

  13. Kog pasta eller nudler separat efter anvisningen på pakken.

  14. Når suppen er færdig, tilsæt den kogte pasta eller nudler lige inden servering.

  15. Servér suppen rygende varm – evt. med brød som chili-cheddar boller eller alm. flute ved siden af.

  16. Velbekomme.