Billig opskrift:
Hulksuppe - grøntsagssuppe med bacon og persille

Tid i alt: 45 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Hulksuppe - allerede dér har du fanget børnenes interesse. Retten er inspireret af min søn Liam, som synes, at vi skulle lave sådan en lækker, nærende og børnevenlig grøntsagssuppe, der kombinerer den milde smag af grøntsager med sprødt bacon og frisk persille. Suppen er nem at lave og perfekt til en hyggelig familiemiddag, hvor både store og små kan nyde en farverig og alle-mands-venlig ret. Jeg testede den også af på dagplejebørnene, de elskede den også!
Ingredienser
1 stk broccoli
600 g kartofler
2 stk løg
2 stk grøntsagsbouillon
3 stk fed hvidløg
150 g bacon i skiver
1 stk ciabattabrød
400 g ærter
1 stk porre
0.5 bdt frisk persille
salt og peber efter smag
Fremgangsmåde
Skær broccolien i små buketter.
Skær porren i ringe og skyl grundigt for at fjerne eventuelt jord.
Skræl og skær kartoflerne i små tern.
Skræl og skær løg og hvidløg i små tern.
Forvarm ovnen til 200°C (180°C varmluft).
Læg baconen på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i ca. 15-20 minutter, eller indtil baconen er sprød. Når baconen er færdig, tages den ud af ovnen og serveres til suppen.
Læg løg, porre, kartofler og broccoli i en stor gryde.
Tilsæt grøntsagsbouillon (nok til at dække grøntsagerne) og bring gryden i kog.
Lad suppen simre i ca. 15-20 minutter, indtil kartoflerne og grøntsagerne er møre.
Når grøntsagerne er næsten møre, tilsættes ærterne. Lad suppen koge i yderligere 5 minutter.
Brug en stavblender direkte i gryden, eller hæld suppen i en blender i portioner. Blend, indtil suppen er glat og cremede. Hvis du ønsker en lidt mere grov tekstur, kan du lade nogle af grøntsagerne forblive i små stykker.
Smag suppen til med salt og peber efter behov.
Serveres med persille, bacon og et godt stykke brød til.