Billig opskrift:
Karbonader m/ kartofler, stuvede gulerødder og ærter

Tid i alt: 45 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
En af de lækre retter, som er fantastisk med nye kartofler og frisk persille. Vi elsker stuvet mad herhjemme - om det så er med gulerødder, ærter, kål mv., det er egentlig ligegyldigt - alt stuvning er fantastisk. Denne ret er især lækker, da vi har en svaghed for karbonader, og havde brug for flere retter end blot brun sovs til.
Ingredienser
Andet
1000 g kartofler
400 g hakket svinekød
rasp
Stuvede gulerødder og ærter
100 ml mælk
200 ml vand
0.5 bdt frisk persille
16 g mel
16 fedtstof
1 spsk citronsaft
300 g ærter
250 g gulerod
salt og peber efter smag
Fremgangsmåde
Karbonaderne formes, vendes i tynd meljævning (mel + vand rørt sammen) og derefter i rasp. Inden stegning krydres de med salt og peber.
Kartoflerne skrælles og skæres i halve. Derefter koges de i letsaltet vand til de er møre. (Tjek evt. med en gaffel el. kniv).
Steg karbonaderne på panden i margarine til de er sprøde og gennemstegte.
Gulerødderne skrælles og skæres i små tern.
Kog dem i vand og mælk til de er møre. Når de er kogte tilsættes ærterne.
Tilsæt herefter en melblanding af flydende margarine og mel rørt sammen. Rør godt rundt.
Skyl og hak persillen meget fint og tilsæt i saucen og smag til med salt, peber og citronsaft.
Server og velbekomme.