Billig opskrift:

Hønsesalat med asparges, æble og champignon

Hønsesalat med asparges, æble og champignon

Tid i alt: 45 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Denne hønsesalat er en enkel og velsmagende ret, der kombinerer kyllingebryst med asparges, champignon og æbler. Retten er baseret på en dressing lavet af creme fraiche og mayonnaise, tilsat karry for et let krydret præg. Denne salat er velegnet som pålæg til rugbrød, sandwiches eller i wraps, og den kan forberedes i forvejen, da den holder sig godt i køleskabet. Den er også nem at tilpasse, hvis der ønskes variationer, som fx at tilføje flere grøntsager eller justere karrysmagen efter præference. Opskriften er ideel til frokoster, buffeter eller som en del af en let middag, og den er en klassiker inden for det danske køkken.

Ingredienser

150 g kyllingebrystfilet

45 g mayonnaise

60 g cremefraiche

30 g slikasparges i glas

30 g champignon i glas

0.3 stk æble

1 tsk citronsaft

0.5 tsk sennep

1 tsk karry

0.5 tsk sukker

salt og peber efter smag

frisk dild


Fremgangsmåde

  1. Kog kyllingebrystet i letsaltet vand i ca. 15-20 minutter, indtil det er gennemkogt. Lad det køle af, og riv eller skær det i små stykker.

  2. Dræn asparges og champignoner, og skær dem i mindre stykker.

  3. Skær æblet i små tern.

  4. I en skål blandes creme fraiche, mayonnaise, karrypulver, citronsaft, sennep og sukker. Smag til med salt og peber.

  5. Vend den kogte kylling, asparges, champignon og æble sammen med dressingen, indtil det hele er godt fordelt.

  6. Toppes med finthakket dild

  7. Dæk skålen med hønsesalat til og lad den trække i køleskabet i mindst 30 minutter.

  8. Server hønsesalaten med frisk brød eller salat som en frokostret eller fx til din rugbrødsdag.