Billig opskrift:

Kødboller i tomatsauce med fettuccine

Kødboller i tomatsauce med fettuccine

Tid i alt: 60 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Denne ret er en rigtig familiefavorit, der kombinerer saftige kødboller med en lækker, hjemmelavet tomatsauce og fettuccine. Kødbollerne er lavet med hakket kød, parmesan og krydderier, så de bliver sprøde udenpå og møre indeni. Den hjemmelavede tomatsauce, med flåede tomater, hvidvin og basilikum, giver en dejlig smag, der passer perfekt til kødbollerne. Når retten serveres med fettuccine, får du en fyldig og lækker pasta, der gør måltidet ekstra mættende. Det er en perfekt ret til en hyggelig middag med familien – komfortabel, velsmagende og lige til at elske.

Ingredienser

Andet

400 g fettuccine no. 5

salt

Kødboller

500 g hakket oksekød

50 g frisk parmesanost

1 stk æg

1 stk løg

1 tsk groft salt

0.5 tsk peber

Tomatsauce

700 g tomater

3 stk fed hvidløg

1 stk løg

9 stk frisk basilikumsblad

60 ml olivenolie

100 ml hvidvin

1 stk grøntsagsbouillon

1 tsk sukker

salt og peber efter smag


Fremgangsmåde

  1. Skær et kryds i bunden af hver tomat. Blanchér tomaterne i kogende vand i ca. 60 sekunder eller indtil skindet begynder at løsne sig. Overfør dem straks til en skål med koldt vand og pil skindet af. Blend herefter tomaterne kort tid - der må gerne være lidt små klumper i.

  2. Bland hakket kød, æg, blendet løg, revet parmesan, salt og peber i en stor skål. Form farsen til små kugler, ca. 2-3 cm i diameter.

  3. Opvarm olivenolie på en stor pande ved middel-høj varme. Steg kødbollerne i ca. 6-8 minutter, eller indtil de er gyldne og gennemstegte. Vend dem jævnligt, så de får farve på alle sider. Tag kødbollerne af panden og læg dem til side.

  4. Blend hvidløg, løg, basilikum og olivenolie.

  5. Hæld det på panden ved middel varme. Tilsæt hvidvin og lad det simre i 2-3 minutter, indtil alkoholen er fordampet.

  6. Kom de blendede tomater i panden sammen med grøntsagsbouillon. Lad det simre i 10-15 minutter, indtil saucen tykner. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker for at justere syren.

  7. Kom de stegte kødboller tilbage i tomatsaucen og lad det simre i 5-10 minutter, så kødbollerne suger smag fra saucen.

  8. Kog fettuccine efter pakkens anvisninger i rigeligt saltet vand. Dræn pastaen.

  9. Anret fettuccine på tallerkener, top med kødboller og tomatsauce. Pynt med friskrevet parmesan og basilikum.