Billig opskrift:
På grillen: vegetarisk pizza med kartofler og artiskokker

Tid i alt: 540 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Så blev der simpelthen serveret den lækreste pizza på grillen med artiskokker, kartofler, squash, aubergine, revet mozzarella og pizzasauce. Denne kombination af friske grøntsager og smeltet ost giver en perfekt balance mellem smag og tekstur, ideel til sommerens grillfester. Selvfølgelig med hjemmelavet pizzasauce og en god solid durum-pizzabund. Du må ikke blive forskrækket af den lange hævetid, det er blot fordi du kan lave dejen 9 timer før den skal bruges og lade den stå og hæve. Rumtemperaturen her er ca. 21 grader. Og nej, det er ikke en fejl med gæren – der skal ikke bruges meget, når det hæver længe. Vi sætter den altid over ved en 8-tiden om morgenen, og så hæver den til kl. 17.
Ingredienser
Fyld
200 g revet mozzarella
500 g kartofler
1 stk squash
2 glas artiskok
1 stk aubergine
Pizzabund
15 g salt
300 ml vand
500 g durum semolinamel
2 g gær
Pizzasauce
1 ds hakket tomat
3 stk fed hvidløg
1.5 tsk tørret timian
1.5 tsk tørret oregano
60 ml olie
1 tsk salt
Fremgangsmåde
Tag lidt vand fra og rør det med gæren.
Mel, vand, olie og gærblandingen samt salt blandes sammen og æltes til en bolle.
Dejen skal hæve 9 timer (start fx kl 8 om morgenen og så er det klar kl. 17)
Start grillen på max varme.
Spred dejen ud på køkkenbordet og rul den til den ønskede form (vi lavede en rund pizza)
Pil og skær hvidløg fint og blend det smooth sammen med de andre pizzasauce ingredienser.
Skær kartofler, squash og aubergine i meget tynde skiver (ca. 2 mm tykke).
Dræn artiskokkerne, og skær dem i mindre stykker, hvis nødvendigt.
Smør et jævnt lag af den hjemmelavede tomatsauce over pizzabundene.
Fordel skiver af kartofler, squash, aubergine og artiskokker over saucen.
Dryd et generøst lag revet mozzarella ovenpå.
Giv pizzaen ca. 5-7 min på grillen eller til bunden er sprød og fyldet ser godt ud.
Velbekomme!