Billig opskrift:
Hjemmelavet müsli med nødder, frø og kanel

Tid i alt: 10 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Giv din skyr, yoghurt eller A38 et lækkert løft med denne knasende kanel- og nøddeblanding. Denne gyldne topping kombinerer den varme, søde duft af kanel med den rige smag af karameliseret brun farin. Sesamfrø, chiafrø og solsikkekerner tilføjer en skøn crunch, mens mandelsplitter og hasselnøddekerner giver en fyldig nøddeagtig dybde. Perfekt til at pifte din morgenmad op. Jeg bruger ca. 30 g. til en portion natural skyr til morgenmad. Pr. 100 g. er opskriften her 539 kcal, 41 g. kulhydrat, 16 g. protein og 34 g. fedt.
Ingredienser
30 g hasselnøddekerner
30 g mandelsplitter
15 g sesamfrø
15 g chiafrø
50 g brun farin
50 g solsikkekerner
Fremgangsmåde
Mål alle ingredienserne af i en skål og sørg for, at nødderne og frøene er groft hakket.
Varm en pande på middel varme.
Hæld nu alle ingredienserne på panden.
Rist dem let under omrøring i cirka 2-3 minutter, indtil de begynder at dufte nøddeagtigt.
Skru ned for varmen. Rør konstant, indtil sukkeret er smeltet og blandingen er jævnt fordelt og let karameliseret.
Tag panden af varmen og lad blandingen køle af på et bagepapir eller en bageplade. Når den er helt afkølet, vil den blive sprød.
Opbevar den afkølede blanding i en tætsluttende beholder ved stuetemperatur i op til 2 uger.