Billig opskrift:

Bedstefars skæg - min yndlingskage

Bedstefars skæg - min yndlingskage

Tid i alt: 90 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Jeg elsker virkelig denne kage, det er faktisk min yndlingskage. Den forbinder en fantastisk lys bund med det syrlige bær i midten og marengs på toppen. Jeg bruger som oftest hindbær syltetøj, men er der sæson for rabarber, så er det favoritten. En hjemmelavet rabarberkompot. Det tror jeg, at jeg vil slå op næste gang! Den er nem at lave og skøn at have med til fællesskaber - vi havde den fx med til vuggestue arrangement.

Ingredienser

Fyld

200 g hindbærmarmelade

Kagebund

6 stk pasteuriserede æggeblommer

2 spsk citronsaft

325 g mel

2.5 tsk bagepulver

150 g smør

150 g sukker

150 ml letmælk

Marengs

250 g sukker

6 stk pasteuriseret æggehvider

2 tsk vaniljesukker

1 spsk flormelis

2 spsk citronsaft


Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud i god tid, så det bliver blødt og stuetemperatur.

  2. Pisk sukker og smør, til det er luftigt.

  3. Tilsæt æggeblommerne lidt ad gangen.

  4. Bland mel og bagepulver sammen og rør det i dejen.

  5. Tilsæt til sidst mælk for den rette konsistens.

  6. Krøl bagepapir sammen under vandhanen, vrid det, og læg det i bageformen. Dette gør det lettere at forme bagepapiret.

  7. Hæld kagedejen i den ønskede bageform. Hvis formen er mindre, bliver kagen blot højere.

  8. Bag bunden i forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i 15-17 minutter.

  9. Mens kagen bager, laves marengsen:

  10. Pisk æggehviderne i en skål, til de er stive. De er færdige, når skålen kan vendes på hovedet uden, at de falder ud.

  11. Tilsæt sukker lidt ad gangen under fortsat piskning.

  12. Tilsæt flormelis og vaniljesukker, og rør grundigt.

  13. Tilsæt citronsaft og rør forsigtigt.

  14. Tag kagen ud af ovnen og fordel hindbærmarmelade på bunden.

  15. Fordel marengs ovenpå marmeladen.

  16. Sæt kagen tilbage i ovnen og bag den i yderligere 8 minutter, eller indtil marengsen er let gylden.

  17. Lad kagen køle helt af, inden den serveres.