Billig opskrift:

Familiefavoritten - "det ved jeg ikke"

Familiefavoritten - "det ved jeg ikke"

Tid i alt: 43 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Kender I det? Alle er spurgt og INGEN ved hvad hulan der skal spises til aftensmaden.. Og slet ikke hvis man først står i forretningen og kigger i grøntsags og kødafdelingen.. Det er egentlig lidt spøgs overskrift, og sådan en har jeg virkelig manglet. Når beslutningstrætheden rammer og ingen i familien kan blive enige om, hvad aftensmaden skal være, er det tid til at hive "Familiefavoritten - det ved jeg ikke" frem. Denne opskrift er en sjov og fleksibel ret, der kan tilpasses enhver smag og enhver ingrediens, du har i køleskabet. Den er perfekt til de dage, hvor inspirationen er lav, men appetitten er høj.

Ingredienser

250 ml OMA madlavningsfløde

200 g cocktailpølser

200 g bacon i tern

250 ml kaffefløde

2 tsk tomatpuré

3 tsk paprika

1.5 tsk aromat

1 stk rødløg

300 g gulerod

1 stk peberfrugt

2 ds hakket tomat

150 ml vand

1.5 tsk oregano

100 g majs

500 g Pasta - radiatori

salt

peber

meljævning


Fremgangsmåde

  1. Pil rødløg og snit det fint

  2. Skræl gulerødderne og skær dem i mindre tern

  3. Vask peberfrugten og skær dem i mindre tern.

  4. Skær cocktailpølserne i mindre stykker

  5. Kog pastaen efter anvisningen på pakken i rigeligt saltet vand, indtil den er al dente. Dræn og sæt til side.

  6. Varm en stor pande eller gryde op ved middel varme.

  7. Steg baconternene, indtil de er sprøde. Fjern baconen fra panden og læg dem på en tallerken med køkkenrulle for at dræne overskydende fedt.

  8. Brug baconfedtet i panden til at stege de hakkede rødløg, indtil de er bløde og gyldne.

  9. Tilsæt gulerødderne og peberfrugten, og steg videre i 5-7 minutter, indtil grøntsagerne begynder at blive møre.

  10. Tilsæt cocktailpølserne til panden og steg dem let, indtil de er varmet igennem

  11. Tilsæt tomatpuré, paprika og aromat, og rør godt rundt, så krydderierne fordeles jævnt.

  12. Tilsæt de hakkede tomater, madlavningsfløden, kaffefløden, vand og oregano til panden.

  13. Bring det hele i kog, og lad det simre i 10-15 minutter, så smagene kan blande sig.

  14. Tilsæt majs og lad det simre yderligere 5 minutter.

  15. For at tykne saucen, tilsæt meljævningen lidt ad gangen, mens du rører konstant, indtil du opnår den ønskede konsistens. Sørg for, at der ikke er klumper.

  16. Smag saucen til med salt og peber efter behov. Juster krydderierne efter din smag.

  17. Tilsæt den kogte pasta til panden med saucen og rør godt rundt, så pastaen er dækket af saucen og varmes igennem.