Billig opskrift:
På grillen: Pizza med skinke og majs

Tid i alt: 540 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Vi prøver igen med den lækreste pizza på grillen, det kan min mand altså bare - og de bliver helt perfekte - HVER GANG. Jeg elsker varme, grillvejr og maj måned, det er fantastisk... Denne gang blev det til den lækreste pizza på grillen, som indeholder både skinke og majs, en hjemmelavet pizzasauce og en god solid durum-pizzabund. Du må ikke blive forskrækket af den lange hævetid, det er blot fordi man kan lave dejen 9 timer før den skal bruges og lade den stå og hæve. Rumtemperaturen her er ca. 21 grader. Og nej det er ikke en fejl med gæren, der skal ikke bruges meget, når det hæver længe. Vi sætter den altid over ved en 8 tiden om morgenen, og så hæver den til kl. 17.
Ingredienser
Fyld
150 g majs
200 g skinke i strimler
200 g revet mozzarella
Pizzabund
15 g salt
300 ml vand
500 g durum semolinamel
2 g gær
Pizzasauce
1 ds hakket tomat
3 stk fed hvidløg
1.5 tsk tørret timian
1.5 tsk tørret oregano
60 ml olie
1 tsk salt
Fremgangsmåde
Tag lidt vand fra og rør det med gæren.
Mel, vand, olie og gærblandingen samt salt blandes sammen og æltes til en bolle.
Dejen skal hæve 9 timer (start fx kl 8 om morgenen og så er det klar kl. 17)
Start grillen på max varme.
Spred dejen ud på køkkenbordet og rul den til den ønskede form (vi lavede en rund pizza)
Pil og skær hvidløg fint og blend det smooth sammen med de andre pizzasauce ingredienser.
Smør pizzaen med tomatsaucen og fyld mozzarella samt skinke og majs ovenpå - start med mozzarella.
Giv pizzaen ca. 5-7 min på grillen eller til bunden er sprød og osten gylden og smeltet ovenpå.
Velbekomme!