Billig opskrift:

På grillen: Pizza med skinke og majs

På grillen: Pizza med skinke og majs

Tid i alt: 540 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Vi prøver igen med den lækreste pizza på grillen, det kan min mand altså bare - og de bliver helt perfekte - HVER GANG. Jeg elsker varme, grillvejr og maj måned, det er fantastisk... Denne gang blev det til den lækreste pizza på grillen, som indeholder både skinke og majs, en hjemmelavet pizzasauce og en god solid durum-pizzabund. Du må ikke blive forskrækket af den lange hævetid, det er blot fordi man kan lave dejen 9 timer før den skal bruges og lade den stå og hæve. Rumtemperaturen her er ca. 21 grader. Og nej det er ikke en fejl med gæren, der skal ikke bruges meget, når det hæver længe. Vi sætter den altid over ved en 8 tiden om morgenen, og så hæver den til kl. 17.

Ingredienser

Fyld

150 g majs

200 g skinke i strimler

200 g revet mozzarella

Pizzabund

15 g salt

300 ml vand

500 g durum semolinamel

2 g gær

Pizzasauce

1 ds hakket tomat

3 stk fed hvidløg

1.5 tsk tørret timian

1.5 tsk tørret oregano

60 ml olie

1 tsk salt


Fremgangsmåde

  1. Tag lidt vand fra og rør det med gæren.

  2. Mel, vand, olie og gærblandingen samt salt blandes sammen og æltes til en bolle.

  3. Dejen skal hæve 9 timer (start fx kl 8 om morgenen og så er det klar kl. 17)

  4. Start grillen på max varme.

  5. Spred dejen ud på køkkenbordet og rul den til den ønskede form (vi lavede en rund pizza)

  6. Pil og skær hvidløg fint og blend det smooth sammen med de andre pizzasauce ingredienser.

  7. Smør pizzaen med tomatsaucen og fyld mozzarella samt skinke og majs ovenpå - start med mozzarella.

  8. Giv pizzaen ca. 5-7 min på grillen eller til bunden er sprød og osten gylden og smeltet ovenpå.

  9. Velbekomme!