Billig opskrift:
Morgenboller med havregrød uden tilsat sukker

Tid i alt: 120 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Disse skønne morgenboller er ikke bare en sund og velsmagende start på dagen, de er også venlige mod budgettet. Ved at bruge almindelige ingredienser som havregrød, æg og bananer tilføjer du næringsværdi uden at sprænge budgettet. Samtidig undgår du tilsat sukker, hvilket ikke kun er godt for din sundhed, men også for din pengepung, da du undgår unødvendige udgifter til raffinerede sødemidler. Og så er de også skønne i madpakken.. Så med disse morgenboller får du ikke kun en nærende start på dagen, men også en økonomisk fordelagtig løsning. Velbekomme og god start på dagen uden at belaste budgettet!
Ingredienser
Andet
1 stk æg
300 g grahamsmel
400 g mel
75 g havregryn
1 stk banan
1.5 tsk salt
25 g gær
1 stk æg til pensling
drys med havregryn
Havregrød
2 dl havregryn
400 ml vand
Fremgangsmåde
Kog de finvalsede havregryn med vand i en gryde. Når det koger, skru ned for varmen og lad det simre, indtil det tykner. Lad det afkøle.
Rør gær ud i en smule vand.
Mos bananen grundigt i en stor skål.
Tilføj den afkølede havregrød til skålen med moset banan.
Tilsæt grahamsmel, æg, gær-vandblandingen, hvedemel, havregryn og salt.
Ælt ingredienserne sammen, indtil de danner en ensartet dej. Du kan bruge en køkkenmaskine med dejkrog eller gøre det med hænderne på en ren overflade - kom lidt mel på bordpladen for at sikre, at det ikke hænger alt for meget fast.
Hvis dejen virker for tør eller for våd under æltning, kan du altid justere mængden af mel eller væske en smule for at opnå den ønskede konsistens. Det er normalt at justere opskrifter lidt efter ens egne præferencer og det specifikke mel, man bruger.
Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve i skålen i cirka 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
Efter den første hævning, form dejen til boller og placer dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve igen i cirka 30 minutter.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Efter hævning pensles de med sammenpisket æg, og havregryn drysses på toppen af dem alle.
Bag dem i den forvarmede ovn i ca. 15-18 minutter, eller indtil de er gyldnebrune.
Lad bollerne køle af på en bagerist inden servering.
Velbekomme!