Billig opskrift:

Karry risret m/ oksekød og grøntsager

Karry risret m/ oksekød og grøntsager

Tid i alt: 30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

En lækker karry risret, som er vildt nem at lave i en travl hverdag, hvor det gerne skal gå stærkt! Den er tilpas spicy, hvilket også gør den familievenlig - men dertil altså også meget smagfuld. Bliv ikke skræmt af de 15 hvidløg i krydderolie, de er nemlig ikke så boosted på smag, som de friske, hvilket ikke gør dem nær så stærke.

Ingredienser

3 ps ris

1 stk løg

400 g hakket oksekød

200 g ærter

200 g gulerod

4 stang bladselleri

200 ml fløde

1.5 tsk paprika

1.5 tsk karry

1.5 tsk oregano

1.5 tsk tørret ramsløg

hvidløg i krydderolie

fedtstof

peber


Fremgangsmåde

  1. Kog risene efter anvisning på emballagen.

  2. Gulerødderne skrælles og skæres i små tern.

  3. Ærter og gulerødder koges til de er møre.

  4. Start med at svitse karry og paprika i fedtstof i en wok/gryde. Tilsæt derefter oksefarsen.

  5. Tilsæt finthakket løg og hvidløg - herefter tørret oregano og tørret ramsløg. Rør det godt sammen.

  6. Tilsæt fintskårne skiver af bladselleri, ærter og gulerødder - steg det et par minutter og tilsæt fløde og ris. Lad det simre, til det er opvarmet og godt blandet.

  7. Smag til med salt og peber.

  8. Server og velbekomme.