Billig opskrift:

Hjemmelavede syltede rødbeder

Hjemmelavede syltede rødbeder

Tid i alt: 120 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Nu er vi bare SÅ klar til at lave frikadeller med brun sovs, kartofler, det må jeg lige sige - for her er syltede rødbeder nemlig fantastiske! Disse syltede rødbeder er så lækre og nemme at lave - faktisk tager det længst tid at koge rødbederne, resten er faktisk ret hurtigt. De er krydrede, de er lækre - men bedst af alt.. så er de hjemmelavede. Syltede rødbeder er fantastisk til alt slags mad nærmest, men herhjemme bliver de ofte brugt til gammeldags dansk mad, simreretter som tilbehør eller i burgere. Og JA, her er det også godt!

Ingredienser

1000 g rødbede

3 stk laurbærblad

500 ml eddike

1 tsk sennepsfrø

350 g sukker

1 tsk tørret timian

0.8 tsk fennikelfrø

1.5 tsk sorte peberkorn


Fremgangsmåde

  1. Rødbederne koges med skræl på. Sørg gerne for at koge dem hele, så alt smagen ikke koges ud af rodfrugten. De skal koges til de er helt møre - her kan der evt. tjekkes med en tandstik.

  2. Lad dem køle helt af inden du piller dem. Skrællen er så nem lige at pille af med en urtekniv når først de er kogt. Handsker KAN anbefales.

  3. Skold glasset og kom eventuel en hætte atamon i glasset og ryst det godt rundt (hæld det ud igen).

  4. Skær rødbederne i ønsket tykkelse - mine er ca. 0,5 cm. tykke. Put dem over i glasset - gerne et sylteglas med tæt lukning.

  5. Eddike, peberkorn, laurbærblade, sukker, timian, sennepsfrø og fennikelfrø koges i en gryde til sukkeret er opløst.

  6. Hæld lagen i glasset - og så er du færdig.

  7. OBS! De kan ca. holde sig 30 dage på køl - men herhjemme er de spist længe inden da!