Billig opskrift:
Fyldt kylling i fad med hasselback kartofler og sauce

Tid i alt: 60 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Fyldt kylling i fad er en ret vi elsker, når det skal være nemt. Det skal blot forberedes og så passer det sig selv i ovnen. Til denne opskrift blev der serveret hasselback kartofler til samt en sauce lavet på kødsaften fra fadet.
Ingredienser
450 g kyllingebrystfilet
200 g naturel flødeost
250 g frisk spinat
0.8 tsk salt
1 tsk peber
600 g gulerod
300 g tomater
Hasselback kartofler
1000 g kartofler
100 ml olie
1 tsk paprika
1 tsk salt
0.5 tsk peber
Sauce
30 g smør
30 g mel
450 ml vand
50 ml fløde
1 spsk ribsgelé
1 stk hønsebouillon
kulør
salt
peber
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 g. varmluft.
Kartoflerne renses i vand og snittes halvt ned i kartoflen – gerne så langt ned som muligt og så tyndt. Dette giver det bedste resultat.
Lav en olieblanding (olie, paprika og salt) og pensl dem bagefter.
Mellemstore kartofler skal have ca. 40-45 minutter i ovnen på 180 grader varmluft.
Kyllingen skæres over på langs
Gulerødder skrælles og skæres i tern som ønsket.
Tomaterne skæres i mindre stykker.
Flødeosten vendes med spinat, salt og lidt peber. Herefter smøres det i lommen på kyllingen hvor den er skåret over.
Resterne af spinaten hældes over kyllingen og i fadet med tomater og gulerødder.
Bag kyllingen på en beklædt bageplade i 30-35 min. (indtil det er mørt) ved 200 grader varmluft.
Varm lidt smør i en gryde - tilsæt mel og rør rundt. Der skal laves en "smørbolle".
Tilsæt nu vand, bouillon og kødsaften fra fadet i ovnen.
Tilsæt kulør til ønsket farve.
Smag til med salt og peber.