Billig opskrift:

Fyldt kylling i fad med hasselback kartofler og sauce

Fyldt kylling i fad med hasselback kartofler og sauce

Tid i alt: 60 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Fyldt kylling i fad er en ret vi elsker, når det skal være nemt. Det skal blot forberedes og så passer det sig selv i ovnen. Til denne opskrift blev der serveret hasselback kartofler til samt en sauce lavet på kødsaften fra fadet.

Ingredienser

450 g kyllingebrystfilet

200 g naturel flødeost

250 g frisk spinat

0.8 tsk salt

1 tsk peber

600 g gulerod

300 g tomater

Hasselback kartofler

1000 g kartofler

100 ml olie

1 tsk paprika

1 tsk salt

0.5 tsk peber

Sauce

30 g smør

30 g mel

450 ml vand

50 ml fløde

1 spsk ribsgelé

1 stk hønsebouillon

kulør

salt

peber


Fremgangsmåde

    Kartofler:

  1. Tænd ovnen på 200 g. varmluft.

  2. Kartoflerne renses i vand og snittes halvt ned i kartoflen – gerne så langt ned som muligt og så tyndt. Dette giver det bedste resultat.

  3. Lav en olieblanding (olie, paprika og salt) og pensl dem bagefter.

  4. Mellemstore kartofler skal have ca. 40-45 minutter i ovnen på 180 grader varmluft.

  5. Fyldt kylling:

  6. Kyllingen skæres over på langs

  7. Gulerødder skrælles og skæres i tern som ønsket.

  8. Tomaterne skæres i mindre stykker.

  9. Flødeosten vendes med spinat, salt og lidt peber. Herefter smøres det i lommen på kyllingen hvor den er skåret over.

  10. Resterne af spinaten hældes over kyllingen og i fadet med tomater og gulerødder.

  11. Bag kyllingen på en beklædt bageplade i 30-35 min. (indtil det er mørt) ved 200 grader varmluft.

  12. Sauce:

  13. Varm lidt smør i en gryde - tilsæt mel og rør rundt. Der skal laves en "smørbolle".

  14. Tilsæt nu vand, bouillon og kødsaften fra fadet i ovnen.

  15. Tilsæt kulør til ønsket farve.

  16. Smag til med salt og peber.