Billig opskrift:
Restemad: Luksus biksemad m/ blødende spejlæg

Tid i alt: 30 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Det her, det er virkelig min definition af luksus biksemad. Faktisk får vi rigtig ofte biksemad om søndagen, da vi for det første kamp-elsker det, men også fordi der ofte er små rester tilbage af både kød, kartofler, ris, pasta mm. Derfor er det oplagt at lave denne ret. I denne version er der rester af fyldt svinemørbrad, paneret koteletter, kartofler og pasta. Dertil nogle rester af nogle bønner, som vi også lige havde "på lager" i køleskabet. Smid et par løg i og lav et lækkert spejlæg, så er vi der! Her er det da selvfølgelig også essentielt at der kommer hjemmelavede syltede rødbeder til - find en god opskrift i linket her.
Ingredienser
250 g fyldt svinemørbrad
250 g paneret kotelet
700 g kartofler
200 g pasta
300 g grønne bønner
2 tsk hvidløgspulver
4 stk æg
2 stk løg
peber
salt
ketchup
fedtstof
Fremgangsmåde
Start med at skære kartofler, løg, koteletter og svinemørbrad i tern.
Smelt margarinen i en wok eller en pande - tilsæt først løg - derefter resten af maden i tern.
Tilsæt derefter det kogte pasta til retten - hvis ikke man har noget kogt, så skal det selvfølgelig koges først.
Tilsæt bønnerne og smag til med salt og peber.
Varm en pande godt op og klæk æggene ud på panden. Skrue ned på lav varme og lad det stege til du synes, at ægget har fået nok. Jeg kan godt lide, når æggene bløder. Nogle vender det også gerne undervejs, for at få det mere fast.
Server med ketchup og syltede rødbeder.