Billig opskrift:
Kyllingedeller i tomatsauce - hertil spaghetti og grønt

Tid i alt: 30 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Her er min opskrift på kyllingedeller i tomatsauce - hertil serveret med spaghetti og grønt. Det er en nem opskrift vi ofte får herhjemme når det skal gå stærkt, og vi er presset på tiden, og gerne skal have lavet noget hurtigt til os - det kan fx være på sportsdage. Opskriften kan også laves med svine og oksekødsboller, men den her version er bare super lækker, og et godt alternativ hvis man ser hakket kyllingekød på tilbud/med gul mærkat, men ikke helt ved, hvad der skal laves. Har man lidt parmesan derhjemme, så kan det lige sætte prikken over iét. Eller et godt hvidløgsbrød til. Det kan eventuelt være på dage, hvor tiden lige er til det.
Ingredienser
Andet
1 stk broccoli
150 g Edamame bønner
400 g spaghetti
fedtstof
Kyllingedeller
450 g hakket kyllingekød
2 tsk paprika
1.5 tsk salt
1 tsk peber
0.4 tsk cayennepeber
Tomatsauce
1 ds hakket tomat
2 stk løg
3 stk fed hvidløg
2 tsk oregano
0.5 stk grøntsagsbouillon
100 ml vand
Fremgangsmåde
Det hakkede kyllingekød krydres med salt, peber, cayennepeber og paprika.
Rør det godt sammen. Tilsæt evt. lidt vand, hvis du ikke synes, at det klistrer nok.
Form kødbollerne med en ske og steg dem på panden til de har den ønskede "sprødhed" og farve, du ønsker. Jeg kan godt lide, når de får lidt farve.
Broccolien koges til de har lidt bid tilbage - tilsæt herefter edamammebønner i ét minut - derefter er det færdig.
Kog spaghetti efter ansvisning på emballagen - jeg plejer at give 9-11 minutter i letsaltet vand. Rør undervejs så det ikke klistrer sammen. Jeg hælder gerne en klat fedtstof ved, det gør også at det ikke så let klistrer og koger over.
Mens spaghetti og grønt koger laves tomatsaucen. Hakkede tomat hældes i en gryde - tilsæt efter bouillon, løg, hvidløg, oregano og lidt vand. Lad det simre 5 minutters tid. Blend det og hæld det tilbage i gryden.
Kødbollerne kan vendes i tomatsaucen, men de kan også serveres ved siden af.