Billig opskrift:

Mexicansk æggekage

Mexicansk æggekage

Tid i alt: 45 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Æggekage - maden der bare kan ét eller andet virkelig lækkert! Og altid kan bruges til fx restedagen, hvor der lige bruges alt det man har tilbage fra ugen. Det er en god opskrift, hvis du er ude i en budgetvenlig ret, som fungerer både som morgenmad, frokost og aftensmad. Den kan sågar spises kold i madpakken også og er stadig god efter et par dage i køleskabet også. Jeg smider den i familiemadplanerne for næste uge, så kan I prøve den også.

Ingredienser

8 stk æg

300 g kyllingepølser

200 g hvidkål

125 g cherrytomater i bakke

1 stk taco spice mix

120 g majs

1 stk grøn peberfrugt

125 ml cremefraiche

150 ml mælk

100 ml vand

500 g rugbrød

peber

fedtstof

salt


Fremgangsmåde

  1. Start med at skære grøntsagerne ud. Cherrytomaterne i halve. Kålen i mindre stykker. Peberfrugten i små stykker.

  2. Varm fedtstof på en pande - tilføj grøntsagerne.

  3. Når grøntsagerne har simret lidt tilføjes taco mix og røres godt rundt. Tilføj vandet og lad det simre godt ind.

  4. Pølserne skæres i små skiver og tilføjes til grøntsagerne sammen med majs.

  5. Smag til med salt og peber.

  6. Æggene klækkes ud og blandes med cremefraiche og mælk.

  7. Hæld det hele i tærtefadet - mix det lidt rundt og giv det 30 minutter i ovnen ved 180 g. varmluft. Eller til du synes æggekagen er færdig og fast nok, som du ønsker.

  8. Rist rugbrød til æggekagen og servér.