Billig opskrift:

Gaeng Phed Gai - cremet rød karry med grøntsager

Gaeng Phed Gai - cremet rød karry med grøntsager

Tid i alt: 30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

En af mine absolutte livretter når vi taler om fastfood er asiatisk mad, herunder rigtig gerne både thailandsk mad og japansk mad. Jeg har forsøgt mig med al lave den ret, som jeg typisk altid bestiller, og jeg synes smagene er der ret godt! Eller minder i hvert fald om uden overhovedet at vide hvordan de laver deres! Den her er lavet familievenlig, så mine børn også kan spise med, men den er lidt stærk, og det er jo karakteristisk for rød karry, som er stærk! Den jeg plejer at bestille brænder tungen af mig, men det kunne jeg ikke rigtig servere for familien. Retten er super gode både med ris og nudler, og skal man bruge kød til retten, så er forårsruller, andebryst eller kylling genialt til også! De opskrifter må også tastes ind senere! Men når det er sagt, så er den faktisk også god uden kød, som en vegetarisk ret. Nogle andre grøntsager man kan smide i retten kan også være babymajs, bambusskud eller forskellige kåltyper.

Ingredienser

200 g risnudler

0.5 stk broccoli

1 stk peberfrugt

4.5 tsk rød karrypasta

400 ml kokosmælk

200 ml vand

1 spsk soyasauce

1 spsk fiskesauce

0.5 tsk cayennepeber

1 stk løg

olie


Fremgangsmåde

  1. Start med at skære dine grøntsager ud. Løg og peberfrugt skæres i tynde strimler og broccolien i mindre stykker.

  2. Herefter varmes olie i en wok / større gryde. Svits grøntsagerne heri.

  3. Tilsæt rød karry, cayennepeber, fiskesauce og soyasauce - røres godt og steger lidt.

  4. Tilsæt kokosmælk og alm. vand. Lades simre til passende konsistens.

  5. Kog risnudlerne og vend det i saucen. (Jeg fandt en lækker bred ridnudeltype i Brugsen, men ellers har Rema1000 også den tynde version, som også er lækker hertil).

  6. Smag til med salt, rød karry paste og peber.