Billig opskrift:
Babymad: Grøntsagsmos med kødboller (+6 måneder)

Tid i alt: 20 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Billig babymad og mos til baby? Ja, bare man laver det selv, så er det meget billigere allerede! Opskriften her er fra 6 måneder, da den indeholder kød. Fjerner man kødet, så kan opskriften bruges fra 4 måneder. Opskriften nedenfor er dog til 1 servering til baby selvom der står 2 voksne og 2 børn. Så fik vi lavet en stor omgang grøntsagsmos med kødboller til fryseren. Det er meget billigere at lave selv, og så smager det 10000 gange bedre, end det færdiglavede man køber. Denne gang stod den på grøntsagsmos med kartoffel, blomkål, æble (for sødme) gulerod og lidt kødboller. Freya var fan, og det er så dejligt med nyt til fryseren. Tip: Hvis du laver mos til flere dage som jeg gjorde, så kan det blendes med lidt af kogevandet til det har den konsistens, som ønsket. Frys det herefter ned. Det er først ved ny servering at der tilføjes mælk og fedtstof.
Ingredienser
0.3 stk æble
30 g blomkål
30 g gulerod
30 g kartofler
4 stk små kødboller
1 tsk smør
30 ml modermælkserstatning
Fremgangsmåde
Skræl gulerødder, æble og kartofler.
Skyl alle grøntsagerne inden de skæres i mindre stykker
Put alle grøntsager, kødbolle og æble i en gryde og fyld koldt vand i til det hele er dækket
Lad det koge til de er møre (ca. 10-15 minutter).
Tilføj fedtstof (fx 1 tsk. smør eller olivenolie) samt modermælk eller modermælkserstatning ved servering.