Billig opskrift:

Ris bowl med crispy tofu, grøntsager og chilimayonnaise

Ris bowl med crispy tofu, grøntsager og chilimayonnaise

Tid i alt: 45 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Hermed en billig vegetarisk opskrift med ris, crispy tofu, grøntsager og chilimayo. Hold nu fast den mætter og smager hammer godt. Det er både sundt, lækkert og nemt at lave. Jeg er vild med det! Mange har en idé om at tofu er smagsløst, men bestemt ikke denne her. Hvis man hygger om krydderierne og finder den rigtige balance, så er det så lækkert. Og lige præcis til denne opskrift manglede vi slet ikke kødet! Hele familien synes det smagte fantastisk.

Ingredienser

300 g frisk tofu

3 dl jasminris

2 stk avocado

120 g gulerod

1 stk agurk

3 tsk hvidløgspulver

3 tsk paprika

1 tsk salt

0.5 tsk chilipulver

50 ml mælk

100 g cornflakes

chilimayonnaise


Fremgangsmåde

  1. OBS: vask hænder inden du laver mad. Skyl alle grøntsager også.

  2. Skyl dine ris inden de koges.

  3. Skær tofu i mindre mundrette stykker og vend det i melblanding af mel, hvidløgspulver, salt, paprika og chilipulver og mælk.

  4. Vend tofuen i knust cornflakes og læg det på en beklædt bageplade.

  5. Giv det 15-20 min i ovnen ved 200 g. alm. ovn.

  6. Gulerødder og agurk skrælles i lange stænger og serveres til retten som anvist på billedet. Stenen fjernes fra avocadoen og herefter skæres det i tynde skiver.

  7. Ris anrettes på en tallerken, grøntsager over, tofu til siden og chilimayo over.