Billig opskrift:
Hjemmelavede burgere m/ pulled chicken i sous vide

Tid i alt: 270 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Burger m/ pulled kylling og coleslaw er som før nævnt en af de mest fantastiske burger-versioner. Denne gang har jeg selv lavet burgerbollerne, hvilket var en kæmpe succes. For derudover ikke at tale om, at jeg også har sous videt kyllingekødet. En af de opskrifter, som man lige skal nusse om og bruge et par timer på. Når det er sagt, så er det virkelig det værd. Der er tale om en god weekendret, som er fantastisk lækker.
Ingredienser
Andet
75 g feldsalat
dressing
405 g coleslaw blanding
BBQ marinade + kylling
450 g kyllingebrystfilet
6 spsk ketchup
75 ml olie
3 stk fed hvidløg
3 g brun farin
1 tsk paprika
0.5 tsk salt
0.5 tsk peber
0.5 tsk chiliflager
Burgerboller
50 g gær
0.5 tsk salt
50 g sukker
900 g mel
450 ml vand
100 ml olie
0.3 tsk peber
100 ml kaffe
100 ml mælk
Fremgangsmåde
Start med at putte vand i din sousvide. Hos mig tager det ca. 30 min at varme vandet op til 65 grader.
Derefter laves bbq marinaden (se opskrift nederst) og smøres omkring kyllingen i vakuumposen. Vakuum posen og forsejl den. Læg den i det varme vand. 65 grader i ca. 4 timer. Jo længere tid den får, jo nemmere er det at pille fra hinanden.
Imens kødet laves i sousviden startes der på burgerbollerne. (se opskrift i bunden)
Coleslawen blandes og stilles på køl (så længe som muligt gerne). Denne kan også laves selv, i dette tilfælde blev det en færdigmix.
Kødet tages op af vakuumposen. Sørg for at gemme væsken derfra - det skal blandes i kødet bagefter. Med 2 gafler pilles det fra hinanden og røres godt ind i den gemte væde/væske.
Burgerbollerne serveres sammen med pulled kylling, coleslaw feldsalat og dressing.
Servér som byg selv burgere.
Find en skål og smuldr gæren med salt og sukker - rør rundt indtil gæren er opløst, den opløses efter lidt tid. Ca 2 min.
Lunken vand og olie hældes i skålen - rør igen rundt
Tilsæt mel lidt af gangen indtil dejen kan æltes, rør undervejs.
Mel kommes ud på bordet og dejen æltes meget grundigt
Dejen skal hæve i skålen med viskestykke over, gerne et lunt sted i 45 min.
Tænd ovnen på 200 grader alm. Ovn.
Efter hævning æltes dejen endnu engang
Bollerne rulles derefter til en lang pølse og skæres ud i ca. 8-10 store boller.
Bollerne skal efterhæve i 20 minutter med viskestykke over
Pensl med kold kaffe eller mælk - husk at tilsætte enten havregryn eller sesam alt efter om der er nogle allergier for sesam.
Bollerne bages ved 200 g. alm. ovn i ca. 12-15 min. (eller indtil de er gyldne)
Pil hvidløg
Blend olie og hvidløg
Pisk resten af ingredienserne sammen og tilsæt olien gradvist.