Billig opskrift:

Hjemmelavede burgere m/ pulled chicken i sous vide

Hjemmelavede burgere m/ pulled chicken i sous vide

Tid i alt: 270 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Burger m/ pulled kylling og coleslaw er som før nævnt en af de mest fantastiske burger-versioner. Denne gang har jeg selv lavet burgerbollerne, hvilket var en kæmpe succes. For derudover ikke at tale om, at jeg også har sous videt kyllingekødet. En af de opskrifter, som man lige skal nusse om og bruge et par timer på. Når det er sagt, så er det virkelig det værd. Der er tale om en god weekendret, som er fantastisk lækker.

Ingredienser

Andet

75 g feldsalat

dressing

405 g coleslaw blanding

BBQ marinade + kylling

450 g kyllingebrystfilet

6 spsk ketchup

75 ml olie

3 stk fed hvidløg

3 g brun farin

1 tsk paprika

0.5 tsk salt

0.5 tsk peber

0.5 tsk chiliflager

Burgerboller

50 g gær

0.5 tsk salt

50 g sukker

900 g mel

450 ml vand

100 ml olie

0.3 tsk peber

100 ml kaffe

100 ml mælk


Fremgangsmåde

  1. Start med at putte vand i din sousvide. Hos mig tager det ca. 30 min at varme vandet op til 65 grader.

  2. Derefter laves bbq marinaden (se opskrift nederst) og smøres omkring kyllingen i vakuumposen. Vakuum posen og forsejl den. Læg den i det varme vand. 65 grader i ca. 4 timer. Jo længere tid den får, jo nemmere er det at pille fra hinanden.

  3. Imens kødet laves i sousviden startes der på burgerbollerne. (se opskrift i bunden)

  4. Coleslawen blandes og stilles på køl (så længe som muligt gerne). Denne kan også laves selv, i dette tilfælde blev det en færdigmix.

  5. Kødet tages op af vakuumposen. Sørg for at gemme væsken derfra - det skal blandes i kødet bagefter. Med 2 gafler pilles det fra hinanden og røres godt ind i den gemte væde/væske.

  6. Burgerbollerne serveres sammen med pulled kylling, coleslaw feldsalat og dressing.

  7. Servér som byg selv burgere.

  8. Burgerboller:

  9. Find en skål og smuldr gæren med salt og sukker - rør rundt indtil gæren er opløst, den opløses efter lidt tid. Ca 2 min.

  10. Lunken vand og olie hældes i skålen - rør igen rundt

  11. Tilsæt mel lidt af gangen indtil dejen kan æltes, rør undervejs.

  12. Mel kommes ud på bordet og dejen æltes meget grundigt

  13. Dejen skal hæve i skålen med viskestykke over, gerne et lunt sted i 45 min.

  14. Tænd ovnen på 200 grader alm. Ovn.

  15. Efter hævning æltes dejen endnu engang

  16. Bollerne rulles derefter til en lang pølse og skæres ud i ca. 8-10 store boller.

  17. Bollerne skal efterhæve i 20 minutter med viskestykke over

  18. Pensl med kold kaffe eller mælk - husk at tilsætte enten havregryn eller sesam alt efter om der er nogle allergier for sesam.

  19. Bollerne bages ved 200 g. alm. ovn i ca. 12-15 min. (eller indtil de er gyldne)

  20. BBQ marinade:

  21. Pil hvidløg

  22. Blend olie og hvidløg

  23. Pisk resten af ingredienserne sammen og tilsæt olien gradvist.