Billig opskrift:
StivelsesFRI burger med oksekød og grøntsager

Tid i alt: 30 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Det her…. Amen jeg ved slet ikke hvor jeg skal begynde, det er da så vanvittigt lækkert jeg har aldrig smagt noget lignende. Det skal I smage. Holy moly! Den er fyldt med lækre elementer som stegte auberginer på en salatbund, fyld af stegte rødløg, svampe og rosenkål og så toppet med hjemmelavet burgerdressing og en smagfuld bøf med tex cheddar ovenpå. Og så mætter den utrolig meget! Næringsindhold: Som noget nyt tilføjer jeg her næringsindhold. Bemærk, at nedenstående værdier kan variere afhængigt af nøjagtige mærker og tilberedningsmetoder, men disse er gennemsnitlige estimater baseret på standardernæringsdata. For hele måltidet: Energi: 3338 kalorier / 1112 kalorier pr. pers. Fedt: 247 g / 82 g. pr. pers. Kulhydrater: 117 g / 39 g. pr. pers. Protein: 188 g / 62,6 g. pr. pers.
Ingredienser
Andet
2 stk hjertesalat
2 stk aubergine
400 g hakket oksekød
150 g tex mex ost
salt
peber
olie
margarine
Burgerdressing
150 g mayonnaise
3 spsk ketchup
1 tsk løgpulver
2 spsk agurkesalat
1 tsk sød sennep
salt
peber
sukker
Fyld
200 g champignon
200 g rosenkål
2 stk rødløg
Fremgangsmåde
Start med at skære auberginerne i stykker af 1 cm ca.
Krydr dem med salt og peber.
Herefter grilles de eller steges på en grillpande i lidt olie.
Læg dem til side, da de skal bruges til at samle burgerne.
Salat skylles og skæres og stilken skæres af og herefter skæres det på langs.
Rødløg, skæres i halve og snittes. Steg dem på samme pande hvor auberginerne har stegt sammen med skyllede svampe i skiver og kvarte rosenkål. (husk at skære enden af rosenkålen af. Tilsæt ekstra fedtstof hvis der mangler.
Bøfferne formes og krydres godt med salt og peber.
Steg dem på samme pande som grøntsagerne.
Tænd ovnen på 200 g. varmluft.
Når bøfferne er ved at være færdige lægges de på en bageplade med en håndfuld ost ovenpå. Når osten er smeltet godt tages de ud af ovnen.
Burgerdressingen laves ved at starte med at skære de syltede agurker i små tern og herefter blande alle ingredienserne sammen. Ønsker du en mere cremet dressing kan det stavblandes. Der smages til med salt, peber og sukker.
Læg nu salatbladene klar på en tallerken med de stegte auberginer ovenpå. Hæld fyld ovenpå af løg, svampe og rosenkål - herefter burgerdressingen og til sidst bøffen med osten.
Servér og velbekomme.