Billig opskrift:

Salat med tunsalat, cheddartern og jordbær

Salat med tunsalat, cheddartern og jordbær

Tid i alt: 20 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

En forfriskende let og dejlig salat med cremet tunsalat. Jeg elsker denne version, og så mætter den utrolig meget. Jeg laver den gerne i en stor skål og så kan familien vælge, hvad de vil have til af protein. Denne gang blev det til tunsalat, men ellers er den også fantastisk med kød fra grillen - fx en bøf eller kyllingebryst/lår. Næringsindhold: Som noget nyt tilføjer jeg her næringsindhold. Bemærk, at nedenstående værdier kan variere afhængigt af nøjagtige mærker og tilberedningsmetoder, men disse er gennemsnitlige estimater baseret på standardernæringsdata. For hele måltidet: Energi: 1437 kalorier / 479 kalorier pr. pers. Fedt: 96 g / 32 g. pr. pers. Kulhydrater: 46 g / 15 g. pr. pers. Protein: 99 g / 33 g. pr. pers.

Ingredienser

2 ds tun

4 spsk mayonnaise

100 ml cremefraiche

0.5 stk rødløg

0.5 bdt frisk purløg

1.5 tsk citronsaft

1 tsk sukker

1 pk hjertesalat

1 stk agurk

250 g jordbær

100 g cheddar i blok

salt

peber


Fremgangsmåde

  1. Vandet drænes fra tunen.

  2. Alle grøntsager og krydderurt skylles grundigt

  3. Purløg finsnittes - både til tunsalaten og til selve salaten

  4. Tun, cremefraiche, mayonnaise, salt, peber, citron, sukker og purløg vendes sammen. Smag ekstra til med ovenstående.

  5. Cheddar, jordbær og agurk skæres i mindre tern

  6. Salaten skæres i mundrette stykker

  7. Vend alle grøntsagerne sammen og servér til tunsalaten.