Billig opskrift:
Hotdog i fad med kødsovs

Tid i alt: 45 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Smovset. Snasket. Hygge-mad. Nok er den med masser af ost og brød, men også fyldt med hvidkål og gulerødder - helt uden at smage det! Børnene smovsede i sig. Kødsovsen kan snildt laves dagen i forvejen, så det lige er til at bikse sammen i ovnen med ost og brød. Man skal ikke være bange for ost - denne ret kræver en hel pakke cheddarost i skiver (toastost) til at lægge henover kødsovsen. Worcestershire sauce kan enten undlades eller erstattes med soyasauce, hvis ikke det indgår i dit basislager, som mit.
Ingredienser
300 g hvidkål
2 stk løg
250 g hakket oksekød
1 stk grøntsagsbouillon
200 g gulerod
400 ml vand
3 tsk tomatpuré
2 spsk worcestershire sauce
1 pk pølsebrød
200 g cheddarost i skiver
100 ml fløde
peber
salt
olie
Fremgangsmåde
Start med at snitte grøntsager. Hvidkål og løg snittes fint. Gulerødderne rives fint.
Steg grønsager i gryde med olie i er par minutter.
Tilsæt kødet og steg til tilberedt.
Vand, boullion, fløde og tomatpuré tilsættes - herefter vendes krydderierne og Worcestershire sauce også i.
Kødsaucen simrer til den har en fast konsistens.
Smag til med salt og peber.
Skær hotdogbrødene på langs og læg halvdelen i et fad - resten af brødet skal bruges som "låg" ovenpå kødsovsen.
Hæld kødsovs over brødet
Pak ost ud af folien og læg dem over kødsovsen - vær' ikke bange for osten, der skal være meget.
Læg brødet over som låg.
Sæt fadet i ovnen ved 200 g. varmluft til brødet er sprød og osten smeltet.