Billig opskrift:
Spansk tortilla med chorizo - æggekage med kartofler og pølse

Tid i alt: 45 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Spansk tortilla er egentlig bare en æggekage med kartofler, og er virkelig god hvis du har nogle kartofler, som skal bruges fx til restedagen. Den kan virkelig varieres efter hvad du har i køleskabet tilbage fra ugen - vi havde fx en rest broccoli og ærter, så det var oplagt at komme heri også. Det er en god opskrift, hvis du er ude i en budgetvenlig ret, som fungerer både som morgenmad, frokost og aftensmad. Den kan sågar spises kold i madpakken også og er stadig god efter et par dage i køleskabet også. Jeg smider den i familiemadplanerne for næste uge, så kan I prøve den også.
Ingredienser
400 g kartofler
9 stk æg
80 g spansk chorizo i skiver
1 stk porre
100 ml mælk
0.5 stk broccoli
100 g ærter
1 stk løg
salt
peber
olivenolie
Fremgangsmåde
Kartoflerne skrælles og skæres i grove tern.
Imens kartoflerne koges skæres porre og løg i tynde ringe.
Broccolien pilles i mindre stykker.
Olivenolie varmes på en sauterpande og porre/løg svitses bløde og med en smule farve.
Tilsæt kartoffelternene og lad dem få en skorpe på - steg til de er let møre.
Tilsæt broccoli, chorizo skiver klippet i mindre stykker og ærter. Steg det sammen med ovenstående et par minutter.
Æggene røres sammen med mælk, salt og peber.
Hæld æggeblandingen over i panden og sæt låget på.
Lad det stå på komfuret ved lav-middelvarme i 25-30 min. eller til æggene er faste og kartoflerne møre. Den kan også smides i ovnen ved 200 g. Alm ovn ved samme tid.