Billig opskrift:

Banan chokoladekage m/ chokoladestykker og kokos

Banan chokoladekage m/ chokoladestykker og kokos

Tid i alt: 60 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Banan chokolade er en af min yndlingskager, når det skal være rigtig lækkert. Nu er det pludselig begge børn, som er helt tosset med chokolade, så jeg måtte jo have den store kreativitet i værk. Opskriften er virkelig god til de overmodne bananer, som man ikke får spist alligevel. Disse kan selvfølgelig også laves til muffins - de skal bare ikke have så længe i ovnen så. OBS! Vær opmærksom på at noget chokolade indeholder spor af nødder i.

Ingredienser

90 ml olie

550 g mel

400 g sukker

3 tsk kanel

300 ml kærnemælk

4 tsk vaniljesukker

6 tsk bagepulver

500 ml mælk

4 stk banan

75 g kokosmel

100 g chokolade

Glasur

flormelis

kaffe

kakaopulver


Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.

  2. De tørre ingredienser hældes i en skål til røremaskinen (eller håndmixer) og blandes/røres sammen

  3. Tilsæt de våde ingredienser og rør godt rundt.

  4. Hak mørk chokolade i stykker

  5. Fordel dejen i en bageplade, ildfast fad eller foliebakker

  6. Bag dem i ovnen i 35-40 min. ved 180 grader alm. ovn – eller til de er faste deri og er færdigbagte - tjek gerne med en tandstik eller lignende. Hvis dejen stadig er våd i bunden skal den have noget mere i ovnen.

  7. Flormelis, kold kaffe og kakao blandes sammen til en lækker glasur. Det er lige med at mærke efter, hvilken konsistens man ønsker - derfor har jeg heller ikke skrevet mængder på her.

  8. Drys kokosmel over kagen og lad den gerne sætte sig glasuren (kagen kan eventuelt komme på køl for at sætte sig hurtigere)

  9. Server for glad familie eller gæster.