Billig opskrift:
Banan chokoladekage m/ chokoladestykker og kokos

Tid i alt: 60 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Banan chokolade er en af min yndlingskager, når det skal være rigtig lækkert. Nu er det pludselig begge børn, som er helt tosset med chokolade, så jeg måtte jo have den store kreativitet i værk. Opskriften er virkelig god til de overmodne bananer, som man ikke får spist alligevel. Disse kan selvfølgelig også laves til muffins - de skal bare ikke have så længe i ovnen så. OBS! Vær opmærksom på at noget chokolade indeholder spor af nødder i.
Ingredienser
90 ml olie
550 g mel
400 g sukker
3 tsk kanel
300 ml kærnemælk
4 tsk vaniljesukker
6 tsk bagepulver
500 ml mælk
4 stk banan
75 g kokosmel
100 g chokolade
Glasur
flormelis
kaffe
kakaopulver
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.
De tørre ingredienser hældes i en skål til røremaskinen (eller håndmixer) og blandes/røres sammen
Tilsæt de våde ingredienser og rør godt rundt.
Hak mørk chokolade i stykker
Fordel dejen i en bageplade, ildfast fad eller foliebakker
Bag dem i ovnen i 35-40 min. ved 180 grader alm. ovn – eller til de er faste deri og er færdigbagte - tjek gerne med en tandstik eller lignende. Hvis dejen stadig er våd i bunden skal den have noget mere i ovnen.
Flormelis, kold kaffe og kakao blandes sammen til en lækker glasur. Det er lige med at mærke efter, hvilken konsistens man ønsker - derfor har jeg heller ikke skrevet mængder på her.
Drys kokosmel over kagen og lad den gerne sætte sig glasuren (kagen kan eventuelt komme på køl for at sætte sig hurtigere)
Server for glad familie eller gæster.