Billig opskrift:

Chili karry kyllinge suppe - Mad til to dage

Chili karry kyllinge suppe - Mad til to dage

Tid i alt: 60 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

💛 Mad til 2 dage 💛 Jeg har arbejdet på en ny opskrift - en ultra lækker suppe, som virkelig er god hvis man mærker lidt forkølelse komme, måske bare fryser en del eller vil have rester til flere dage. I kan se resterne på billedet 2 efter vi havde spist alle sammen og var propmætte. Det blev til ikke mindre end 5 liter suppe - og det er en rigtig god “mad til 2 dage ret”. Et nyt koncept/tiltag jeg har begivet mig ud i her i 2023 🥰😍 Den her chili karry kyllingegryde er bare intet mindre end fantastisk. OG min søns nye livret (og han er 6 år, så det siger lidt). Retten er som sådan ikke voldsom stærk, men tilpas nok til at man lige sidder med et papir til næsen og et glas koldt mælk. Min søn på 6 år kunne snildt spise det, så det siger også lidt om, at det ikke er voldsomt stærkt. 🫕🍜 I kan GODT glæde jer, sidder helt og savler bare ved at skrive opskriften her. I må ikke blive forskrækket over de mange ingredienser, der er trodsalt mad til 2 dage, så prisen på opskriften vil også være lidt højere end for en alm. opskrift. Dog skal man ikke have komfuret/ovnen i gang flere dage i træk. TIP: Suppen kan også sagtens stå at trække hele dagen, hvis man virkelig vil have alle smagene kogt ind. Så vil jeg blot anbefale at tilføje kartofler, pasta, cremefine og flødeost til sidst når det er ved at være færdig, så det ikke bliver overkogt. Og er du ikke meget til karry, så erstat det med paprika, så bliver det bare en paprikagryde i stedet for - dét er også lækkert.

Ingredienser

2 stk porre

4 stk forårsløg

300 g kartofler

250 g suppehorn

200 g naturel flødeost

250 ml cremefine 18%

2 stk løg

3 tsk karry

1000 g hønsekødssuppe

0.5 ds ferskner i lage

4 stk fed hvidløg

1 stk grøntsagsbouillon

1 stk hønsebouillon

1000 ml kogende vand

2 ds hakket tomat

0.8 stk rød frisk chili

450 g kyllingebrystfilet

2 spsk soyasauce

salt

peber

olie

Tilbehør

2 stk baguette


Fremgangsmåde

  1. Start med at koge kyllingebrystfileterne.

  2. Skær nu porre og forårsløg i tynde ringe og læg dem i en skål til senere.

  3. Hvidløg og løg pilles og fintsnittes

  4. Den friske chili udhules for "kerner" og skæres meget fint ud. Skyl fingrene grundigt efterfølgende, så der pludselig ikke kommer chili i øjnene.

  5. I en gryde tilsættes lidt olie ved god varme og karry brændes let af i olien. Hold godt øje med det, så det ikke bliver for mørkt.

  6. Tilsæt nu porre, løg, hvidløg, frisk chili og forårsløg og lad det lynstege et minutstid.

  7. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre tern.

  8. Tilsæt nu den frosne hønsekødssuppe til grøntsagerne sammen med bouillonterningerne og kogende vand. Ved at tilsætte kogende vand vil hønsekødssuppen hurtigere smelte.

  9. Kyllingen tages op af det kogte vand og piskes let med en elpisker. På den måde bliver kyllingen i meget små trevlede strimler og lige klar til at smide i suppen.

  10. Når det er tøet op i gryden tilsættes der hakkede tomater, kyllingestrimler, ferskner og kartofler. Lad det gerne simre i min. 20 min.

  11. Tilsæt nu suppehornene, cremefine og flødeost og lad det simre yderligere 5-10 min.

  12. Smag til med salt, peber og soyasauce. Jo mere retten får lov at simre jo tykkere bliver den også - men den er færdig når både pasta og kartofler er møre.

  13. Servér gerne retten med lune brød til og måske et stort glas mælk.