Billig opskrift:
Mørbradgryde m/ ovnstegte kartofler

Tid i alt: 90 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Mørbradgryde med ovnstegte kartofler er overraskende godt og vellidt herhjemme. Vi plejer at få ris til, men vi synes lige, at vi ville prøve noget andet. I saucen finder man både champignon, bacon, fløde og selvfølgelig en mørbrad, som falder fra hinanden. Utrolig smagfuld ret. Til retten kan man eventuelt servere en grøntsagsblanding fra frost eller en lækker salat - også gerne et sprødt hvidløgsbrød.
Ingredienser
500 g svinemørbrad
200 g bacon i tern
1 glas champignon
250 ml kaffefløde
1000 g kartofler
1 stk oksebouillon
2 stk løg
1000 ml vand
salt
peber
kulør
mel
fedtstof
0.5 tsk allround krydderi
Fremgangsmåde
Start med at rense mørbraden - skær fedtet fra. Skær herefter mørbraden ud i tern.
Varm fedtstof i en gryde - tilsæt fintsnittet løg, champignonerne og baconen
Når ovenstående er svitses i gryden tilsættes mørbraden. Lad det brune af.
Tilsæt vand og bouillonterning. Lad det gerne simre i 1 time og 15 min. (gerne mere, hvis tiden er til det).
Skær kartoflerne i tern - gerne med skræl på.
Læg dem i et ildfast fad og vend dem i olie. Tilsæt salt og allround krydderi.
Giv kartoflerne ca. 35-40 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft. De bages i ovnen til man synes de er sprøde nok.
Tag gerne lidt af væden fra saucen - gem det til senere, hvis saucen bliver for tyk.
Tilsæt fløde til saucen og jævn den med meljævning - vand og mel rørt sammen med en gaffel.
Smag saucen til med kulør, salt og peber. (eventuelt lidt allround krydderi eller paprika, hvis man er til dette).
Server de stegte kartofler til mørbradgryden.
Velbekomme.