Billig opskrift:

Sirupskage med appelsin og luftig smørcreme - uden æg og nødder

Sirupskage med appelsin og luftig smørcreme - uden æg og nødder

Tid i alt: 260 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Opskrift til min tidligere julekalender. Så blev det den 23. december og det er nu tid til at åbne låge nr. 23. Bag denne låge gemmer sig der endnu en lækker sød juleopskrift - nemlig en sirupskage med appelsin og en luftig smørcreme. En dejlig kage, som virkelig smager af jul og hører sig julen til. Opskriften her er lavet uden æg og nødder. OBS! Tag kagen ud af køleskabet i rigtig god tid før den skal spises, for ellers er smørcremen helt stiv. Gerne 1 time før servering.

Ingredienser

Andet

3 tsk kakaopulver

120 g flormelis

1.5 dl appelsinmarmelade

kogende vand

hvid krymmel

Bunde

100 g rørsukker

100 g sirup

60 g brun farin

1 tsk stødt nellike

1 tsk stødt ingefær

1 tsk kanel

300 ml kærnemælk

3 tsk natron

300 g mel

Smørcreme

150 g flormelis

200 g blødt smør

3 tsk vaniljesukker


Fremgangsmåde

    Smørcreme:

  1. Pisk flormelis med smør og vaniljesukker. Pisk gerne ca. 10 min enten med røremaskine eller elmikser, da det skal være luftigt og piskes længe.

  2. Bunde:

  3. Find en gryde. Varm den brune farin, smør, sirup og sukker sammen. Lad det køle af bagefter.

  4. Find en skål og sigt mel, natron og krydderier ned i skålen. Tilsæt den lune sirupblanding sammen med kærnemælken og vend med en elpisker til det er rørt sammen.

  5. Hæld massen i en beklædt springform - min springform var 18 cm, så den blev godt høj.

  6. Giv dem ca. 1 time I ovnen ved 150 grader. Kig løbende og prik til sidst i den med en kødnål eller træpind - hænger kagen fast er den ikke færdig endnu.

  7. Lad kagen køle af evt. på en rist og del den derefter i 2 bunde.

  8. Andet:

  9. På den ene bund smøres der appelsinmarmeladen - på den anden bund smørcremen. Herefter lægges de ovenpå hinanden så smørcremen rammer appelsinmarmeladen.

  10. Kog vand til glasuren, så stivner den nemlig bedre. Kakao vendes med flormelis og passende mængde vand. Det skal gerne være en tyk glasur. Rør det sammen og hæld udover kagen.

  11. Pynt kagen med hvid krymmel ovenpå glasuren.