Billig opskrift:

9. december: Glaseret hamburgerryg (evt. skinke)

9. december: Glaseret hamburgerryg (evt. skinke)

Tid i alt: 75 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Så blev det den 9. december og det er tid til at åbne endnu en ny låge. I dag er det faktisk også min søns fødselsdag - og opskriften her passer rigtig godt, for Liam er VILD med glaseret hamburgerryg. Han var ellevild, da vi skulle lave det til aftensmaden. Denne gang blev det til en lækker glaseret hamburgerryg eller skinke - alt efter hvilken en man lige får købt. Den er simpelthen så nem at lave og der skal kun bruges 3 ingredienser - brun farin, sennep og hamburgerryggen. Nemmere bliver det næsten ikke! Jeg serverer som oftest dette sammen med grønlangkål og brunede kartofler eller en omgang flødekartofler - det er nemlig ikke hele familien herhjemme der er fan af grønlangkål ligesom jeg. En dejlig juleopskrift! Men tøv ikke - jeg kan nu spise det hele året rundt. Opskriften som standard tager udgangspunkt i en røget hamburgerryg på omkring 1 kg.

Ingredienser

1000 g røget hamburgerryg

2 tsk sennep

45 g brun farin


Fremgangsmåde

  1. Start med at sætte vand i kog i en gryde

  2. Tilsæt hamburgerryggen og lad den koge i 45 min tid.

  3. Imens hamburgerryggen koger rører du blandingen sammen af sennep og brun farin.

  4. Når kødet er kogt færdig lægges den i et fad og blandingen af farin og sennep glaseres på kødet.

  5. Giv det 10-15 minutter i ovnen ved 180 grader - hvis glaseringen falder af hamburgerryggen kan du med fordel lige tage det fra bunden af fadet og smøre det på igen til det sætter sig.