Billig opskrift:
11. december: Dadelkonfekt med marcipan og mandel

Tid i alt: 20 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Jul for os er mange ting - og konfekt er og bliver én af dem. Jeg elsker dadler, og derfor var det kun på sin plads at eksperimentere lidt med dem. De er en sikker vinder ved bordet til kaffen, og så er det altså en hyggelig konfekt at lave med børnene. Den kan varieres lige efter hvilke nødder man ønsker - om det skal være ren lys el. mørk chokolade eller proppe nougat i kan man også. Kun fantasien sætter grænser. Jeg har brugt de billige plader med chokolade for også at ramme en budgetvenlig opskrift. Opskriften her giver 20 stk. dadelkonfekt.
Ingredienser
20 stk dadler
100 g mælkechokolade
100 g mørk chokolade
20 stk mandler
60 g marcipan
Topping
mandelsplitter
hvid krymmel
Fremgangsmåde
Hvis du ikke kan finde dadler uden sten, skal disse først fjernes. Det gøres ved at skære dem halvt over og fjerne stenen.
Knæk chokoladen i mindre stykker og varm den over et vandbad på komfuret. Vand i en gryde - tænd og tilføj en skål til vandet. Rør forsigtigt over varmen til det er smeltet. Der må IKKE komme vand i chokoladen, så skiller den nemlig.
Læg en mandel ned i dadlens tomrum sammen med lidt marcipan.
Vend dadlen i den smeltede chokolade.
Drys lidt hakket mandelsplitter over sammen med hvid krymmel (fordi børnene synes det ligner sne)
Sæt dem på en tallerken med bagepapir og lad dem køle af i køleskabet.