Billig opskrift:

Kartoffelmos af bagte kartofler med skinke, bacon og persille

Kartoffelmos af bagte kartofler med skinke, bacon og persille

Tid i alt: 90 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Den her opskrift er en af mine barndomsfavoritter, og så endda en billig en af slagsen! Jeg begyndte at lave det allerede som barn, og har lavet det nogle gange i mit voksen liv også. Det er en kartoffelmos af bagte kartofler med skinke, mozzarella, bacon, persille, salt og peber. Utrolig nem at lave og smager så dejligt. Det kan også snildt laves af almindelige kartofler der blot er kogte, men den her version med at de er bagt inden, det gør bare noget godt.

Ingredienser

200 g bacon i tern

200 g skinke i strimler

6 stk bagekartoffel

1 bdt frisk persille

75 ml mælk

50 g smør

100 g revet mozzarella

peber

salt


Fremgangsmåde

  1. Bagekartoflerne rengøres i vand.

  2. Skær herefter et kryds i toppen af kartoflen med en kniv. Gerne halvvejs igennem. Pak bagekartoflerne ind i sølvpapir og giv dem 1 time i ovnen ved 225 grader varmluft.

  3. Bacon steges på en pande til det er sprødt

  4. Når kartoflerne er bagt færdige i ovnen tages de ud af sølvpapiret og fyldet i kartoflen tages forsigtig ud af kartoffelskællen og hældes i en skål.

  5. I skålen tilsættes også friskhakket persille, skinke, bacon, salt og peber.

  6. Pisk kartoflerne med en elpisker til en tyk kartoffelmos og tilsæt smør og mælk til den ønskede konsistens.

  7. Smag til med salt og peber.

  8. Læg kartoffelmosen i et fad/beklædt bageplade - drys mozzarella på toppen og bag dem i ovnen ved 200 g. alm. ovn til de er gyldne og sprøde på toppen.