Billig opskrift:

Fyldte spidskål med oksekød

Fyldte spidskål med oksekød

Tid i alt: 60 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Her er opskriften og min version af fyldte spidskål. En lækker omgang sund aftensmad, som virkelig mætter. Jeg kunne ikke spise mere end én halv, men det var bare utrolig lækkert. Man får brugt hele spidskålet, da indmaden bruges til kødsovsen, som efterfølgende puttes tilbage i spidskålet, inden det bages færdigt i ovnen.

Ingredienser

350 g hakket oksekød

1 ds hakket tomat

10 cherrytomater

2 stk spidskål

2 stk fed hvidløg

150 g revet cheddar

1.5 tsk paprika

1 stk løg

0.5 stk oksebouillon

100 ml vand

1 tsk tørret oregano

fedtstof

Dild-dressing

250 ml cremefraiche

1 bdt frisk dild

1 tsk sukker

1 tsk citronsaft

salt

peber


Fremgangsmåde

  1. Start med at skære spidskålene halvt over på langs og udhule dem. Gem fyldet til kødsovsen

  2. Tænd ovnen på 200 grader varmluft

  3. Bag spidskålene i ovnen i 10 min. mens resten af kødfyldet laves.

  4. Skær hvidløg og alm. løg i små tern

  5. Skær cherrytomaterne i kvarte

  6. Finsnit spidskålet, som var udhulet.

  7. Steg oksekødet i olie i en pande og tilsæt løg, oregano, paprika og hvidløg til kødet.

  8. Tilsæt derefter vand, oksebouillon, hakket tomat, spidskålfyldet og friske tomater - lad det simre i 10-15 min.

  9. Stil spidskålet i et ildfast fad, tilsæt fyldet fra gryden og drys cheddarost over

  10. Bag de fyldte spidskål i ovnen i 25-30 min.

  11. Imens de bages i ovnen laves der en cremefraicheblanding som vist på billedet. Denne dilddressing laves ved at finthakke frisk dild og blande det med lidt cremefraiche, citronsaft, sukker, salt og peber.