Billig opskrift:
Fyldte spidskål med oksekød

Tid i alt: 60 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Her er opskriften og min version af fyldte spidskål. En lækker omgang sund aftensmad, som virkelig mætter. Jeg kunne ikke spise mere end én halv, men det var bare utrolig lækkert. Man får brugt hele spidskålet, da indmaden bruges til kødsovsen, som efterfølgende puttes tilbage i spidskålet, inden det bages færdigt i ovnen.
Ingredienser
350 g hakket oksekød
1 ds hakket tomat
10 cherrytomater
2 stk spidskål
2 stk fed hvidløg
150 g revet cheddar
1.5 tsk paprika
1 stk løg
0.5 stk oksebouillon
100 ml vand
1 tsk tørret oregano
fedtstof
Dild-dressing
250 ml cremefraiche
1 bdt frisk dild
1 tsk sukker
1 tsk citronsaft
salt
peber
Fremgangsmåde
Start med at skære spidskålene halvt over på langs og udhule dem. Gem fyldet til kødsovsen
Tænd ovnen på 200 grader varmluft
Bag spidskålene i ovnen i 10 min. mens resten af kødfyldet laves.
Skær hvidløg og alm. løg i små tern
Skær cherrytomaterne i kvarte
Finsnit spidskålet, som var udhulet.
Steg oksekødet i olie i en pande og tilsæt løg, oregano, paprika og hvidløg til kødet.
Tilsæt derefter vand, oksebouillon, hakket tomat, spidskålfyldet og friske tomater - lad det simre i 10-15 min.
Stil spidskålet i et ildfast fad, tilsæt fyldet fra gryden og drys cheddarost over
Bag de fyldte spidskål i ovnen i 25-30 min.
Imens de bages i ovnen laves der en cremefraicheblanding som vist på billedet. Denne dilddressing laves ved at finthakke frisk dild og blande det med lidt cremefraiche, citronsaft, sukker, salt og peber.