Billig opskrift:

Æblecrumle med vaniljefraiche

Æblecrumle med vaniljefraiche

Tid i alt: 45 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Den her æblekage er simpelthen bare det lækreste. Den er nem at lave, tager ingen tid at forberede og så er den helt allergivenlig herhjemme for en søn, som hverken tåler æg eller nødder. Han spiste i stor stil. Vaniljefraichen er bare lækker og giver et godt pust af sødme og syrlighed i én. Vi havde rigelig i tærtefadet - jeg påtænker, at man snildt kan spise 6-8 personer af tærten alt efter hvor store stykker, der tages.

Ingredienser

Æblecrumble

80 g havregryn

4 stk æble

2 tsk kanel

1.5 tsk bagepulver

100 g brun farin

50 g sukker

0.5 tsk kardemomme

90 g mel

2 tsk lys sirup

1 tsk vaniljesukker

75 g smør

Vaniljefraiche

250 ml cremefraiche

2 tsk lys sirup

2 tsk vaniljesukker


Fremgangsmåde

  1. Start med at skrælle æblerne og skære dem i mindre både.

  2. Drys kanel, kardemomme, lys sirup og sukker udover æblerne og rør det rundt med fingerne, der selvfølgelig er vasket inden bagningen begynder.

  3. Vend havregryn, bagepulver, vaniljesukker, mel, brun farin og smør i en skål.

  4. Fordel ovenstående udover æblerne og bag det i ovnen i 30-35 min. ved 180 grader varmluft eller til der er en sprød top, der ikke bliver for mørk.

  5. Cremefraiche vendes med lys sirup og vaniljesukker.

  6. Server til den lune æblecrumble.