Billig opskrift:

Burgerboller med havregryn (uden æg og sesam)

Burgerboller med havregryn (uden æg og sesam)

Tid i alt: 120 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Så er der lavet hjemmelavede burgerboller uden æg og sesam, men med havregryn i stedet for. En rigtig lækker opskrift, som giver bløde burgerboller, som mætter utrolig meget til aftensmaden. Sidst lavede jeg dem til min opskrift med pulled kylling, dét var bare skønt. OBS! Hvis der laves til én person (single) bliver der ikke 8-10 boller.

Ingredienser

50 g gær

100 ml kaffe

0.5 tsk salt

900 g mel

100 ml olie

50 g sukker

450 ml vand


Fremgangsmåde

  1. Find en skål og smuldr gæren med salt og sukker - rør rundt indtil gæren er opløst, den opløses efter lidt tid. Ca 2 min.

  2. Lunken vand og olie hældes i skålen - rør igen rundt

  3. Tilsæt mel lidt af gangen indtil dejen kan æltes, rør undervejs.

  4. Mel kommes ud på bordet og dejen æltes meget grundigt

  5. Dejen skal hæve i skålen med viskestykke over, gerne et lunt sted i 45 min.

  6. Tænd ovnen på 200 grader alm. Ovn.

  7. Efter hævning æltes dejen endnu engang

  8. Bollerne rulles derefter til en lang pølse og skæres ud i ca. 8-10 store boller.

  9. Bollerne skal efterhæve i 20 minutter med viskestykke over

  10. Pensl med kold kaffe eller mælk og hæld en smule havregryn over burgerbollerne.

  11. Bollerne bages ved 200 g. alm. ovn i ca. 12-15 min. (eller indtil de er gyldne)