Billig opskrift:
Laktosefri flødebollekage

Tid i alt: 20 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
En ultra lækker sommerdessert, som egentlig altid er lækker uanset årstiden. Den er dejlig frisk og kan nemt serveres for glade gæster. Jeg har lavet denne version som en laktosefri, da min veninde også skulle spise med. Hun nød den heldigvis gevaldigt. I kan selvfølgelig blot erstatte de laktosefrie produkter med alm. mælkeprodukter. Opskriften her fylder en hel springform og er fin til 8 gæster fx. Der er ingen mælk i Remas flødeboller, dog er der spor af mælk i, så vær' opmærksom på det, hvis du ikke kan tåle mælk overhovedet.
Ingredienser
125 g markroner
220 g flødeboller
200 ml laktosefri cremefriache
250 ml laktosefri fløde
30 g flormelis
2 tsk vaniljesukker
45 g mørk chokolade
250 g jordbær
Fremgangsmåde
Start med at knuse markronerne i en pose, så de er til at sprede ud i formen. Hæld dem i formen som det første.
Flødebollerne lægges i fadet ovenpå markronerne og klemmes ned i med toppen først. Flødebollerne skal gerne stå tæt op ad hinanden. Flødebollerne skal ikke klemmes helt flade.
Pisk den laktosefrie fløde stiv og vend det med vaniljesukker og flormelis.
Vend fløden med laktosefri cremefraiche for at give det syrlige touch.
Fordel flødefraicheblandingen ovenpå flødebollerne og drys til sidst med lidt ekstra markroner og hakket chokolade.
Skyl jordbærene, skær dem i små både og pynt kagen med det.
Kagen stilles på køl min. 1,5 time inden den skal bruges. Du kan også putte den 30 min. i fryseren inden den skal bruges.