Billig opskrift:
BBQ hakkebøf med parmesanbagt blomkål og tzatziki

Tid i alt: 40 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Jeg elsker græskinspireret mad og denne gang ingen undtagelse. En super nem og lækker opskrift, som kan nydes på de lunere dage, hvor varmt mad ikke er tiltrækkende. Smagsoplevelsen er fantastisk og det mætter utrolig godt.
Ingredienser
Hakkebøf med BBQ marinade
500 g hakket oksekød
0.5 tsk salt
6 spsk ketchup
1 tsk paprika
45 g brun farin
3 stk fed hvidløg
0.5 tsk chiliflager
0.5 tsk peber
75 ml olie
Parmesanbagt blomkål
1 stk blomkål
45 g revet parmesanost
olivenolie
salt
peber
Tzatziki
400 ml græsk yoghurt
1 stk agurk
6 g sukker
3 stk fed hvidløg
15 ml olie
0.5 spsk citronsaft
salt
peber
Fremgangsmåde
Pil hvidløg
Blend olie og hvidløg
Pisk resten af ingredienserne sammen og tilsæt olien gradvist.
Form kødet til bøffer. Pensl hakkebøfferne med marinaden og lad det gerne trække inden stegning
Steg bøfferne på panden i olie
Græsk yoghurt hældes i en skål
Hvidløg pilles og skæres i små tern og tilsættes skålen
Agurken skylles, skæres på langs og indmaden skrabes ud med en ske
Agurken rives groft på et rivejern og tilsættes skålen - tilsæt til sidst sukker, olie og citronsaft.
Smag til med salt og peber
Pil stilkene fra blomkålet og skyl det.
Smør olivenolie udover blomkålet og krydr det med salt og peber.
Riv parmesanost over blomkålen og giv det 30 min i ovnen ved 180 grader varmluft.
Server retten.