Billig opskrift:
Kødboller i tomatflødesauce med ris

Tid i alt: 60 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
En dejlig mættende opskrift, som smager skønt! Den er let at lave og har nogenlunde samme smag som koteletter i fad - men en billigere version, da koteletter ofte er dyrere end svinefars eller medister (som den kan laves med begge dele). Egentlig blev opskriften til, da jeg havde glemt at købe koteletter og kun havde svinefars i køleskabet - så jeg måtte jo improvisere.
Ingredienser
Andet
3 ps ris
Kødboller
500 g hakket svinekød
1 stk løg
100 g havregryn
1 tsk salt
50 ml vand
fedtstof
Tomatflødesauce
200 g champignon
1 stk peberfrugt
2 tsk paprika
500 ml piskefløde
salt
peber
1 ds hakket tomat
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn
Løget pilles og snittes fint
Laves retten med medister gøres følgende OG springer punkt 4 over. Medisteren klippes i enten og farsen i medisteren tages ud.
Farsen til kødbollerne blandes ud fra ovenstående ingredienser.
Farsen formes til kødboller som steges i fedtstof på panden (så de får en let skorpe og farve).
Derefter snittes løg + peberfrugter i små stykker og tilsættes et ildfast fad.
Fløde, hakkede tomater, champignon, paprika, salt og peber tilsættes.
Retten gives ca. 40 minutter i ovnen ved 200 g. alm. ovn.
Risene koges efter anvisning på emballagen i letsaltet vand.
Server og velbekomme!