Billig opskrift:

Marineret svinefilet m/ ovnkartofler, ærter og pebersauce

Marineret svinefilet m/ ovnkartofler, ærter og pebersauce

Tid i alt: 35 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

En dejlig lækker opskrift med filet, kartofler, ærter og pebersauce. Det er så nemt at bikse sammen, da det ikke kræver meget forberedelse i køkkenet. Der kan bruges hvilken som helst filet til retten - det smager dog utrolig godt med marinade på.

Ingredienser

650 g kartofler

2 tsk tørret timian

500 g svinefilet m/ hvidløg & artiskok

1 glas pebersauce

600 g ærter

50 g smør

salt

olie


Fremgangsmåde

  1. Start med at skylle kartoflerne og læg dem derefter i et ildfast fad med nogle friske kviste timian (tørret kan også gå), salt og smør. Opskriften regnes her for at være tørret, men bruger du frisk er det bare 2-3 kviste til 650 g. kartofler.

  2. Giv det 25-30 min. i ovnen ved 200 g. varmluft. Vend kartoflerne undervejs, de skal gerne have en lidt rynket overflade, når de er færdige. Stik en gaffel i dem for at tjekke, at de er møre.

  3. Giv ærterne et opkog og sluk for dem derefter. Hæld vandet fra ved servering - lad dem gerne hvile deri til maden er færdig.

  4. Svinefileten steges af på panden i lidt olie eller margarine. Læg den derefter i fadet med kartoflerne til de er færdige. Sørg for, at den ikke er rød indeni ved servering - den må gerne væske lidt, men den skal være lys indeni.

  5. Pebersaucen varmes i en gryde og serveres til resten af retten. Velbekomme.