Billig opskrift:
Moussaka med tomatsalat

Tid i alt: 80 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Moussaka er en af de retter, som jeg selv var vilde med at få, da vi var på Kreta. Jeg har dog ikke formået at lave den voldsomt flot eller i de fine lag - men smagen er der, den er så lækker. Det er rigtig hverdagsmad, når det er bedst. Den minder om en kartoffellasagne - bare virkelig lækker med auberginen og krydderierne.
Ingredienser
Andet
2 stk løg
3 stk fed hvidløg
300 g hakket oksekød
1 stk aubergine
15 ml olie
1 ds hakket tomat
50 g tomatpuré
4 tsk oregano
400 g kartofler
smør
Mornaysauce
300 ml mælk
24 g mel
125 g frisk mozzarella
15 g smør
0.5 tsk peber
Tomatsalat
4 stk tomat
1 stk agurk
1 spsk citronsaft
1 stk løg
15 ml olie
0.5 tsk salt
Fremgangsmåde
løg og hvidløg pilles og skæres i fine tern - derefter sauteres det i en gryde (de skal være klare og gennemsigtige løgene)
Oksekødet tilsættes og brunes
De hakkede tomater, tomatpuré, oregano og timian tilsættes og lades simre mens resten af opskriften laves
Smag til med salt og peber.
Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver
Auberginen skæres ligeledes i tynde skiver
Tænd ovnen på 175 grader varmluft
Lav mornaysaucen - læs vejledning længere nede
Det ovnfaste fad smøres med smør og derefter kommes en smule kødsauce i bunden af fadet. Derefter kartoffelskiver og aubergine
Slut af med at hælde alt kødsaucen oveni, mornay saucen ovenpå og til sidst det gemte mozzarella drysses udover.
Moussakaen bages i ovnen ved 175 grader alm. ovn i en lille time eller til kartoflerne er møre.
Agurk, løg og tomat skæres fint og blandes med olie og lidt citronsaft og serveres til Moussakaen.
Smelt smørret i en gryde og pisk melet i
Tilsæt mælken lidt efter lidt til der ikke er mere og klumperne er rørt ud
Smag til med salt og peber
Tilsæt det meste af det revet friske mozzarella (lad en lille håndfuld blive til slut) og rør godt rundt til osten er smeltet