Billig opskrift:
Daim islagkage med mandel/peanutbund og friske bær

Tid i alt: 360 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
En skøn ultra lækker islagkage! Jeg er ikke særlig erfaren med at lave is, men jeg synes virkelig det blev et godt resultat, så selvfølgelig skal den deles med jer! Forsamlingen var helt vilde med kagen - store som små, det er dog ikke en kage man kan spise for meget af, da den er ret sød og vores lille Liam måtte ikke sætte tænderne i den pga. allergier, men han var også for længst gået kold da desserten blev serveret! Jeg ser mange, der laver denne islagkage, så derfor prøver jeg at give mit bud på en anderledes kage. Jeg er ikke særlig fan af mandels priser, hvilket er grunden til at jeg lavede halv peaunuts / halv mandel bund. Opskriften til 2 voksne og 2 børn giver en springform daim islagkage som på billedet.
Ingredienser
Islagkage
8 stk pasteuriserede æggeblommer
1.5 tsk vaniljesukker
750 ml piskefløde
100 g rørsukker
150 g marabou m/ daim
Nøddebund
6 stk pasteuriseret æggehvider
350 g rørsukker
100 g mandler
100 g peanuts
Pynt
150 g friske bær
100 g marabou m/ daim
Fremgangsmåde
Først skal mandler og peanuts hakkes fint - jeg brugte min Herb Chobber fra Tupperware.
Æggehviderne piskes stive (hvide), sukker tilsættes og til sidst alle nødderne. Rør det godt sammen.
Put bagepapir i bunden af springformen på 28 cm. og kom massen ned i formen.
Nøddebunden bages ved 175 g. alm. ovn i ca 30-35 min. Lad den køle helt af inden isen kommes ovenpå.
Æggeblommer, sukker og vaniljesukker piskes med elpisker til det er hvidt og luftigt. Det tager et stykke tid, men det kommer pludselig.
Fløden piskes til flødeskum og vendes med æggemassen.
Chokoladen hakkes fint og blandes med æggemassen og fløden.
Næstsidst hældes massen ovenpå nøddebunden, der er helt kold. Jeg beklædte springformen med konditorplast, da jeg var i tvivl om isen ville flyde ud af siderne inden det blev frossen. Det fungerede ret godt.
Den skal fryses i gerne 5 timer før den er helt god.
Sidste punkt er at dekorere den med chokolade og friske bær til sidst. Velbekomme!