Billig opskrift:
Karbonader med flødekartofler, bløde løg og ærter
Tid i alt: 70 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Jeg elsker flødekartofler og jeg ELSKER karbonader, så det her er bare en fantastisk kombination. Min mand rynkede på næsen af de bløde løg til, men han måtte erkende, at det var en god idé til. Det er en af mine livretter, og den er så nem at lave og står egentlig blot og passer sig selv, når det er forberedt. Hele familien elsker retten, og jeg laver den også ofte som gæstemad. Det er en forholdsvis billig ret, da det hele kan laves af store mængder med fx flødekartoflerne.
Ingredienser
Andet
300 g ærter
2 stk løg
2 tsk sukker
2 spsk fedtstof
Flødekartofler
1000 g kartofler
500 ml piskefløde
1 stk løg
3 stk fed hvidløg
250 ml sødmælk
0.5 tsk peber
1 tsk salt
1 spsk fedtstof
Karbonader
400 g hakket svinekød
60 g rasp
1 tsk salt
0.5 tsk peber
fedtstof til stegning
Fremgangsmåde
Karbonaderne formes, vendes i tynd meljævning (mel + vand rørt sammen) og derefter i rasp. Inden stegning krydres de med salt og peber.
Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn
Kartoflerne skrælles, skylles og skæres i små tern
Ildfast fad smørres med fedtstof
Kartoflerne fordeles i fadet.
Løg hakkes og puttes ovenpå kartoflerne i fadet.
Piskefløde, sødmælk, salt og peber hældes ovenpå kartoflerne.
Retten bages i ovnen i min. 60 min. ved 200 grader alm. ovn.
Ærterne koges i en gryde
Løg pilles og skæres i halve - snit dem derefter. Steg dem i fedtstof på en pande til de er brune. Tilsæt lidt sukker undervejs.