Billig opskrift:
Chili Con Carne med blomkålsris

Tid i alt: 180 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Chili Con Carne med blomkålsris er en af de lækre retter, når der skal laves mad uden stivelse. Det er en nem og indbydende ret - som kan laves både forholdsvis hurtigt, men også som en simreret. Jo længere tid den simrer, jo bedre. Traditionelt laves retten med ris, men for at den bliver uden stivelse bruges der blomkålsris i denne ret.
Ingredienser
400 g hakket oksekød
375 ml rødvin
2 stk løg
400 g gulerod
420 g røde kidneybønner
1 ds bønner i tomatsauce
5 stk fed hvidløg
1 ds hakket tomat
1 stk blomkål
1 stk peberfrugt
125 ml kaffefløde
1 tsk paprika
500 ml vand
2 tsk chiliflager
Fremgangsmåde
Løg og hvidløg pilles og snittes fint
Peberfrugt skæres i fine tern
Gulerødderne skrælles og snittes fint
Champignon skylles og grov snittes
Oksefarsen brunes i fedtstof i en gryde
Tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt, paprika, cayennepeber og tørret chiliflager - lad det småsimre i 1 minuts tid
Tilsæt gulerødder, vand, bouillon, hakket tomat, champignon og rødvin - lad det gerne simre under låg i 2 timer ved svag varme. Rør jævnligt.
Blomkålen rives fint på et rivejern og hæld kogende vand over dem, så de lige får lidt varme. Ca. 1-2 minutter. Hvis man gerne vil have lidt mere smag i dem kan man eventuelt lige lynstege dem på en pande i noget paprika og salt.
Tilsæt alle bønnerne samt fløde og lad det simre indtil blomkålsrisene er færdig.
Smag til med salt og peber.