Billig opskrift:
Frikadeller med kartofler, broccoli og sovs

Tid i alt: 45 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
En god gammeldags dansk ret med brun sovs og kartofler. Vi elsker frikadeller som nævnt så mange gange før, og denne version med sovs og kartofler opdagede jeg, at jeg ikke havde herinde, så nu er den her. Dejlig, mættende og lækker opskrift.
Ingredienser
500 g hakket svinekød
120 g gulerod
1 tsk peber
2 tsk salt
2 stk løg
100 g havregryn
150 ml vand
1000 g kartofler
500 ml mælk
1 stk broccoli
1 stk grøntsagsbouillon
salt
peber
fedtstof
kulør
stegefedt fra kød
meljævning
Fremgangsmåde
Kartoflerne skrælles, skylles og skæres i halve. Derefter koges de i letsaltet vand.
Gulerod skrælles og rives
Løg pilles og hakkes som ønsket (vi kan godt lide dem grovhakket)
Alle ingredienserne hældes i en skål og røres rundt rundt.
Stil farsen på køl - gerne så længe inden maden som muligt (jeg plejer at lave farsen gerne en time før, de skal I ovnen)
Steg frikadellerne i fedtstof på en pande til de er gennemstegt.
Lav en opbagt sovs – først smeltes fedtstof, så puttes mel i og røres rundt til en melbolle. Hæld mælk og bouillonterning i. Kan evt. smages til med mælk, hvis I har det. Smag sovsen til med stegefedt fra kødet, salt, kulør og peber.
Broccolien plukkes i mindre buketter og koges som tilbehør til resten af retten.