Billig opskrift:
Bløde gulerodsboller uden æg

Tid i alt: 120 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
I anledning af min fødselsdag på tirsdag, er jeg gået i krig med at lave nogle lækre bløde gulerodsboller - selvfølgelig uden æg så hele familien kan spise med. Opskriften er super nem at følge og kræver ikke det helt store indkøb, da man oftest har meget af det i hjemmet. Hjemme hos os går vi meget op i at bollerne er luftige og bløde og ikke kanonkugle tunge boller, som man ofte ender ud med. :-)
Ingredienser
50 g gær
250 g gulerod
50 ml kaffe
0.5 tsk salt
1100 g mel
90 ml olie
500 ml vand
100 g sukker
Fremgangsmåde
Gulerødderne skrælles og rives fint
Find en skål og smuldr gæren med salt og sukker - rør rundt indtil gæren er opløst, den opløses efter lidt tid. Ca 2 min.
Lunken vand, gulerødder og olie hældes i skålen - rør igen rundt
Tilsæt mel lidt af gangen indtil dejen kan æltes, rør undervejs.
Mel kommes ud på bordet og dejen æltes meget grundigt
Dejen skal hæve i skålen med viskestykke over, gerne et lunt sted i 1 time
Tænd ovnen på 200 grader alm. Ovn.
Efter hævning æltes dejen endnu engang
Bollerne rulles derefter til en lang pølse og skæres ud i ca. 30 lige store stykker
Bollerne skal efterhæve i 20 minutter med viskestykke over
Pensl med kold kaffe eller mælk
Bollerne bages ved 200 g. alm. ovn i ca. 12-15 min. (eller indtil de er gyldne)
TIP: Bollerne kan sagtens fryses & er også rigtig gode dagen efter. I frossen tilstand kan de med fordel pakkes ind i køkkenrulle og puttes i microovnen til de er lune, de skal selvfølgelig være under opsyn, så der ikke går ild i køkkenrullen! Ca. 1-1,5 min.