Billig opskrift:
Flæskesteg m. hvide og brunede kartofler, sauce og tilbehør

Tid i alt: 155 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Om man skal varme op til jul, have julemad eller bare fordi flæskesteg er fantastisk, så kan det altså laves på alle tider af året! Vi får det sjældent, men når jeg ser, at Rema 1000 har det på tilbud, så kan jeg simpelthen ikke lade være med at tænke: YES! Dét skal vi have! Jeg har en svaghed for fed mad, det tror jeg efterhånden, at I har set. Faktisk har jeg en endnu dybere svaghed for dansk mad OG brun sovs - det må man ikke glemme. Jeg kan allerede mærke, hvor glad jeg bliver bare af at skrive opskriften. Nu må det sørme godt snart blive jul, så jeg har 100000 undskyldninger for at fylde mig med julemad, dansk mad og godter.
Ingredienser
500 g flæskesteg
1000 g kartofler
425 g kartofler i glas
250 g chips
80 g sukker
smør
agurkesalat
rødkål
Sauce
300 ml sødmælk
kulør
væde fra flæskestegen
salt
peber
fedtstof
mel
kartoffelvand
Fremgangsmåde
Flæskestegen placeres i et ildfast fad. Stegen skal have 20-25 minutter på 250 grader i alm. ovn
Varmen skrues ned til 170 grader, vandet tilsættes i fadet og steges videre de næste 1½ til 2 timer. Kernetemperatur skal være 75 grader.
Kartofler skrælles og koges møre
Find en stor pande frem. Tilsæt sukker og smør på panden og lad det smelte helt. Glaskartoflerne skylles i vand og duppes tørre med et viskestykke.
Kartoflerne tilsættes panden og omrøres til de er karmaliserede. Skru gerne ned for varmen undervejs.
Fedtet fra flæskestegen sies fra (gem væden til senere) og tilsætttes i en gryde. Mel puttes i gryden og der røres rundt til en fedtbolle. Væden fra flæskestegen puttes nu i gryden og der røres godt rundt. Tilsæt lidt mælk og smag til med salt, peber og kulør.
Til flæskestegen serveres selvfølgelig hvide og brune kartofler samt chips. Hvis man har rødkål og agurkesalat hjemme fungerer det udemærket som tilbehør også.